fredag 25 november 2016

Aktiepappas första #uppesittarkväll

Bild från #pratapengar
Det är torsdag och torsdag är träningskväll för aktiepappa. Efter jobbet blir det full fart hem för att hinna äta lite lätt innan träning. Sen iväg och träna och denna torsdag är en sån där härlig dag när allt bara går rätt. Aktiepappa är i zonen! Direkt efter träningen bär det av hem för det vankas uppesittarkväll. En dryg veckas längtan är över och äntligen kickar uppesittarkvällen igång.

Sista vardagen innan lön är det uppesittarkväll på Twitter. Unga aktiesparare livesänder aktieprat med  killarna från prata pengar; Unga aktiesparares VD Philip Scholtzé och Nicklas Andersson med diverse gäster. Man talar om börsen, utdelning, finansretorik med mera. Vi fick se flera riktigt intressanta bilder på utdelning och de olika deltagarna satte bland annat utdelningsökning i relation till löneökning. Den typen av kopplingar tycker jag om!

Under sändningen följer Unga aktiesparares Tove Zander Twitterflödet och hjälper Philip och Nicklas med instick under programmet. Tove ger programmet en levande känsla då hon för in lyssnarnas frågor i programmet. Detta ger en härlig dynamik. Någon tittare skickar in ett inlägg om att han eller hon älskar killen med finansretoriken. För min egen del så är den stora behållningen Nicklas och Philips härliga fart. Det syns och hörs att de verkligen brinner för aktier och investeringar. Härlig energi i programmet!

De frågor som kom in var dels vad personerna i studion önskade sig för aktier i julklapp. Inte helt oväntat önskade sig en av dem Berkshire & Hathaways A-aktie (världens dyraste aktie som kostar 200.000 kr dollar) medan Philip önskade sig en Creades för investmentbolag är hans signum och för att bli ägare och därmed indirekt chef över Niklas som verkar jobba på Avanza där Creades är storägare. Mycket bra frågor från twittraren som ställde dem. Det diskuterade även Volati som alla verkar vara övertygade om att det är ett bra bolag. När det gällde Smart eye så var det ingen som egentligen visste vad de var för något. Det var inte glasögonbutiken med liknande namn i alla fall.
Tyvärr strejkade min spelare så jag missade en del av sändningen men med lite hjälp och en ny länk skickad direkt från studion så funkade det. En annan sak som var mindre bra var att det var svårt att titta på livesändningen samtidigt som man följer flödet på Twitter. Kanske beror det på att jag är ovan och i så fall kommer det bli bättre till nästa gång.

Sammanfattningsvis lyckades uppesittarkvällen att vända från en rejäl besvikelse när spelaren krånglade till en riktigt trevlig och energigivande upplevelse. Man får verkligen tacka Unga aktiesparare för denna trevliga kväll! Jag ser redan fram emot nästa uppesittarkväll den 20 december, eller om det skulle bli den 23 december? Det var en aning oklart. Då kommer jag ta med aktieflickvännen och titta tillsammans.

Stort tack till Philip, Nicklas, Tove och alla twittrare som förgyllde denna guldskimrande torsdag!2 kommentarer:

  1. Kul att du var med denna gång Aktiepappa :)
    Intressant om datumet till nästa inspelning. Blir det den 23:e kan det nog bli knapert med tid för alla att vara med.

    200 000 kr för en aktie?? Det är nästan det dubbla av mitt totala innehav :D

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.