måndag 21 november 2016

Aktieflickvännen gör ett felköp som blir rätt!

Kurslarm i HM?

Vid vår kickoff beslutades det att HM skulle köpas om de sjönk under 245:-. Den 11e november stod de i 249:-. Aktieflickvännen fick för sig att 250:- var nivån som bestämts för nya inköp och tryckte glatt och snabbt på köpknappen. Plötsligt inser hon sitt lilla misstag, en post köpt på högre nivå än vad som bestämts. MEN det som har visat sig sen dess är att HM därefter vänt upp och Aktieflickvännen gjorde en ganska bra affär om man ser till dagens nivå på 269:-.


Förutom affären i HM ökade Aktieflickvännen sin post i Svolder efter årsstämman. Innehavet som fanns sedan tidigare köptes till nästan halva priset motsvarande dagens kurs, vilket gjort att aktien känts dyr att köpa. Dock efter att varit på årsstämman kändes det som en god idé att öka innehavet som ses som en långsiktig investering. Aktiepappa har lyckats överföra sin syn på Svolder även på Aktieflickvännen.


Troligtvis kommer Aktieflickvännen inte göra några fler större aktieköp under 2016 utan avvaktar tills Januari.

12 kommentarer:

 1. Tror nog din flickvän får ta över aktieaffärerna ;) Det sägs ju att kvinnor är bättre investerare än oss män då de överlag väljer aktier med lägre risk.:-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är med hela tiden så en stor del av credden för alla affärer ska tillfalla henne. ;)

   Radera
  2. Hörde också på ett avsnitt av PrataPengar att kvinnor ska vara bättre investerare än män. Argumentet var däremot att kvinnor är mer försiktiga och män lätt tenderar att vara "aggressiva" traders. Det kändes som lite tvärt om i det här fallet.

   Kul att hon gjorde en bra affär i alla fall :) Själv försöker jag intala mig själv att köpa bra bolag kontinuerligt, utan att titta så mycket på kursen. Dock är det lite svårt :P

   Radera
 2. Åh jag blir så nyfiken på hur många aktier hon köpt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min post i HM är sammanlagt 250 stycken. Är en stadig kund hos HM så att köpa fler känns alltid som en bra affär ☺️

   /Aktieflickvännen

   Radera
  2. Gött. Kliar det inte i dina fingrar att sälja av vid vinst. och sedan köpa igen vid nedgång? Jag har så svårt att inte trycka på sälj knappen

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Nej inte i mina långsiktiga innehav. De vill jag bara utöka och håller mig till den strategin tills jag vill byta ut innehavet helt och hållet. Däremot har jag en kortsiktig portfölj där jag säljer och tar hem vinster när jag uppnått målen jag haft med innehavet. 😊

   Radera
  5. Jag måste hitta en balans helt klart! Har olika portfäljer för just oilka ändamål, men det är så svårt att hålla sig!

   Radera
 3. Jag tror det viktigaste är att ha en strategi och följa den. Skall man göra ändringar så skall det vara något man noga tänkt över. Att ha en långsikt respektive kortsiktig portfölj tycker jag är väldigt bra. I den långsiktiga har jag enbart aktier jag vill äga och som ger mig en skaplig utdelning. Fyller på när någon dippar lite, för att sänka GAV. I den kortsiktiga gör jag mer spontana köp om jag ser något jag tror kan ge lite avkastning snabbt.

  Ingen strategi fungerar lika för alla, så ett tips är att fundera hur man själv är som person och skapa sin egen strategi utifrån det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra. Ska ta till mig detta :)

   Radera
 4. Hoppas du finner en strategi som passar dig! Återkom gärna med hur ditt upplägg blivit! 😊

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.