fredag 11 maj 2018

Vilket uselt aktietips!

Intressant analys av riskerna i Fingerprint Cards anno 2016  

"jag tycker det är ganska låg risk" "jag sover ganska gott om natten med att äga det här bolaget och det är naturligtvis Fingerprint Cards. Inga bekymmer om man blickar framåt över huvud taget" "man har en väldigt skyddad nedsida" 

Som ni kan se i den här filmen finns det hur många citat som helst men jag tror att ni förstått vår poäng och jag behöver nog inte skriva ner några fler citat. När jag tittade på inslaget undrade jag om det var ett skämt för det är verkligen alla fel. Aktien stod vid det här tillfället i ca 100 kr.

Nog för att det är lätt att vara efterklok men när detta spelades in i februari 2016 var det redan känt att Fingerprint hade haft razzia mot huvudkontoret och att de var extremt beroende av sin sensor borde varit känt redan då. Vi skrev om Fingerprint första gången i Augusti 2016 men redan 2010-2013 hade ledande personer i bolaget åtalats och det hade förekommit ett flertal skumma incidenter med falsk pressrelease och ett skumt avtal som visade sig vara fel. 

Vi får helt enkelt hoppas att ingen följde köprådet från Oscar Calsson som vad vi förstått normalt är en duktig förvaltare hos Handelsbanken. Den här gången blev det dock lite fel. De båda andra tipsen han ger i inslaget är dock klockrena och har gått bra. En felinvestering kan hända oss alla och gud ska veta att vi också gjort en och annan felinvestering. HM är bara en i raden. 


Läs mer om Fingerprint:6 kommentarer:

 1. Sånt här får man ont i magen av att se. Grejen var den att jag var precis ny inom aktievärlden när FP hade sin resa uppåt. En kollega hade varit med på resan upp och jag var självklart sugen men lyckades av någon anledning avstå från att trycka köp (hade bara tur där). Hade jag sett denna video då så hade jag helt klart tryckt på köp.

  Kronan till miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alla kan göra en miss men de där citaten är ju helt galna när man ser dem så här i efterhand.

   Bra att du var seg på köpknappen den gången. ;)

   Radera
 2. Tja, alltid lätt att vara efterklok, och lättare på läktaren etc men som professionell förvaltare och med en analysavdelning till hjälp kanske man bör vara lite försiktig i uttalanden vad gäller ett enproduktsföretag i telecom-världen...eller? Jämför Ericsson eller Nokia eller Motorola eller Blackberry. Lyfter dock på hatten för Apple som jag själv var tveksam till när de närmade sig 100 USD, men bet i det sura och började hamstra när jag tvingats byta till iPhone på jobbet. Tack dock för påminnelsen, DI hade också ett läsvärt reportage. Blev helt plötsligt lite orolig för mina SHB-aktier....Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har helt rätt i att det är lätt att vara efterklok men som du skriver så fanns det en hel del varningstecken i det här caset och med en aning mer nyaserade uttalanden hade jag aldrig reagerat faktiskt. Jag känner igen dina tankar kring Apple där. Min son ville absolut köpa dem kring 100 dollar och jag lät honom göra det. Trodde det skulle vara en dålig affär men det har visat sig rätt bra.

   Ha en go helg du med!

   Radera
 3. Även proffsen kan ha fel :) Själv missade jag både Fingerprints uppgång och fall. Men känner ändå att det är tråkigt för alla som har förlorat mycket pengar på en investering i Fingerprint. Jag undvek själv bolaget av flera orsaker: 1. Ingen utdelning. 2 Svårt att förutse nya teknikers framtid. 3 Ingen seriös storägare. Det var helt enkelt inget som lockade med företaget. Bara hoppas att de som ägt bolaget haft riskspridning, så att de inte förlorat alla sina sparpengar. Samt att de lär sig att vara försiktiga med förhoppningsbolag framöver. För de flesta är indexfonder eller investmentbolag en bra bas. Sen kan man satsa på enskilda bolag man vill äga. En fördel är att bolagen man äger tjänar pengar. Då slipper man iallafall nyemissioner och andra tråkigheter. Tack för ett intressant inlägg.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 4. Alla kan ha fel, ack så viktigt att ständigt påminna sig om det, när man funderar kring sina portföljer.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.