torsdag 31 maj 2018

Semestertips - valutaspecial

Sommar och semester
Solen skiner och det är kanske lika bra att semestra i Sverige. Det går att sätta ihop en riktigt fin semester på "hemmaplan", det ser vi om inte annat här hos Framtidsfeministen som häromdagen tipsade om hur man semestrar på ett ekonomiskt sätt.

Valutaeffekt

Om man istället vill söka sig utomlands så finns det lite olika spartips att ta till sig. Dels är det billigt att resa strax före eller strax efter skolan slutar/börjar. Om man dessutom bokar sistaminuten-resor nu när vädret är lysande här hemma så kommer man undan med riktigt bra pengar.

Turkiet, Japan eller Brasilien

Väljer man att resa till ställen där den svenska kronan är stark, nåja starkare i alla fall, så kan man komma billigare undan när man väl är på plats. Kanske kan man då stanna lite längre eller så kan man kosta på sig lite extra lyx när man är iväg. Just nu erbjuder Turkiet, Japan och Brasilien lite bättre möjligheter ur ett valutaperspektiv medan dollar-, pund- och euroländer inte är att föredra ur just det perspektivet.

Och framförallt; glöm inte att ha roligt, njuta av sommaren och ta hand om era nära och kära!4 kommentarer:

 1. Eller så åker man när man har semester!? Typiskt min otur att åka mitt i dyraste Juli! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja vissa kan ändra lite mer och vissa är fast med vissa specifika veckor. Då kan du i alla fall använda infon ovan till att åka till "rätt" land ;).

   Radera
 2. Stötta inte Turkiet med turism tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Soffe. Det går att hitta politik i allt om man bara letar tillräckligt noga. Ni som läser får jättegärna lyssna på Soffes råd och om ni vill är ni även fria att strunta i det. ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.