torsdag 3 maj 2018

Aktiepappa är en expert!

Då har man gått och blivit expert också…
Ja vi har väl själva alltid ansett oss som experter inom vissa områden samtidigt som vi är fullständiga noviser när det kommer till andra områden. Ekonomi, företagande, aktier och sparande har dock alltid varit ämnen som ligger oss varmt om hjärtat. För en tid sedan blev vi tillfrågade om vi ville vara med i en expertpanel som företaget Advisa skulle sätta ihop. Vi kände oss såklart hedrade av detta och efter att ha kollat upp Advisa lite ansåg vi att framförallt deras blogg är något som vi gärna medverkar i och kring. När vi sedan fick se de andra experterna kände vi oss hedrade på riktigt då de var några av Sveriges allra tyngsta ekonomibloggare. Advisas lånedel är vi varken inblandade i eller insatta i och den lämnar vi därhän.

Vår funktion har varit och kommer vara att lämna korta uttalanden i ämnen som Advisabloggen har tänkt skriva om och det gör vi såklart. Nu senast handlade det om räntesparande. En sparform som vi normalt avråder ifrån men det är klart att det finns vissa personer och vissa lägen då ett räntesparande passar bra. Läs gärna våra kommentarer i frågan på bloggen.

Vill ni läsa mer om expertpanelen så finns också den på Advisabloggen. Det är som sagt roligt att få chansen att sprida kunskapen och inspiration kring att spara på olika plan.

Övriga bloggare i panelen är Cornucopia och Enkel ekonomi. Duktiga killar och läsvärda bloggar.

4 kommentarer:

 1. Hej Aktiepappa,

  Följt din blogg ett tag. Har fått lite frågor via sambos kusin hur hon ska investera för sina småbarn, det jag rekommenderade var att öppna ett ISK och månadsplacera barnbidraget i Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Vad tycker du? Kanske lite mer spridning till räntefonder/global fonder också?

  Tack

  Vänliga hälsningar

  Assetsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att Spiltan investmentolag är en bra fond. Jag gillar även Swedbank Robur Access Global och Aktieinvest Direktavkastning.

   Radera
 2. Tack gör omnämnandet!
  /Kim (enkel-ekonomi.blog)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod. Och som läsare till din blogg tackar jag för alla läsrvärda inlägg.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.