söndag 15 april 2018

Veckans Bästa BlogginläggKronan till Miljonen har i veckan skrivit om att han snart nått halvvägs i sitt mål att bli Miljonär. 49,2 % av målet är tydligen uppnått. Frågan är vad vår vän Kronan kommer göra då? Lägger han ner bloggen?

Ekonomitankar skriver om hur mycket pengar man som egen företagare betalar i skatt respektive får behålla själv. Tragisk läsning! Man undrar om vi i Sverige inte vill att någon ska starta och driva företag.

Framtida rikedom skriver om några välgörenhetsorganisationer som de stöder. Inlägget startar med frasen"jag hatar att betala skatt" I övrigt skall jag inte säga att vi håller med eller särskilt stödjer de i inlägget uppräknade oranisationerna men vi litar på Framtida rikedoms omdöme och antar att de är bra. Speciellt Barncancerfonden känns given.

Sparo ställer sig frågan Vad är företagsobligationer för skit? och som vanligt har vi svårt att säga emot en smart och väl påläst kille som Micke Sparo.

Miljonär innan 30 skriver det enda intressanta inlägget om Svenska akademien som jag någonsin läst faktiskt. Vem bryr sig om den där barnsliga kulturelitens pajkastande? Deras investeringar däremot. De är intressanta. En riktigt stabil defensiv portfölj.

En av våra favoritbloggare är Krösus och även om hans senaste inlägg inte ger några superintressanta köptips eller nya insikter tycker vi att han skriver så rakt och okonstlat att vi vill rekommendera alla att läsa hans blogg. "Skall man äga bolag med politisk risk så bör man ju också hålla koll på politik men det ids jag inte. Enklare att trycka på säljknappen." Det är svårt att säga emot de där även om vi väljer att sitta kvar i Dedicare.

Själv har vi skrivit ett uppmärksammat inlägg om framtida boende för barnen. En hel del insiktsfulla kommentarer i det inlägget. Kolla mer hos Aktiepappa.

Hoppas ni har en riktigt go sändag!7 kommentarer:

 1. Tack för inspirationen! Perfekt att surfa in här på söndagar och se om man har missat något :)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Det är vi som ska tacka för alla grymma inlägg du skriver Micke!

   Radera
 3. Tack för omnämnandet, fortsättning kommer i detta ämne.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.