torsdag 26 april 2018

Cashar in 14 % på Tele2När Tele2 lite oförtjänt, enligt mig, tappade på börsen till följd av nyheten att de fusioneras med Comhem tidigare i vår kastade jag in en liten slatt som blivit stående på kontot. Utdelningen från Svolder och lite andra utdelningar tror jag det var. Tanken var att vänta på att marknaden förstått att Tele2 är ett bolag som långsiktigt tjänar pengar. Det har marknaden gjort nu (även om Tele2 är en av Stockholmsbörsens mest blankade aktier) och det är dags att ta hem en liten vinst. 14 % på några månader är inte fy skam även om det kunde varit bättre. 

Vi får se vart dessa pengar hamnar nu. Kanske blir det ett dippköp i Holmen eller kanske en kort affär i Starbreeze? Den som läser Aktiepappa får se ;). 

Läs mer om våra korta affärer:

8 kommentarer:

 1. Vill du ta position i Starbreeze så bör du agera fort ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Jag var för långsam... :/ Men det finns andra aktier.

   Radera
 2. Snyggt, alltid skönt med lite vinst :).

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Egentligen har jag inget bra svar på det men jag har valt att inte ha Tele2 som ett långsiktigt alternativ. Detta är pengar som jag jobbar med lite mer kortsiktigt.

   Radera
  2. Jag förstår. Har också pengar som går till kortsiktigare investeringar. Använder du vinsterna i kortsiktiga affär på något speciellt sätt eller ökar de bara den "kortsiktiga portföljen"?

   Radera
 4. Du skriver ofta om lyckade affärer. Skulle gärna vilja se lite misslyckade sådana.

  Du äger t.ex. Björn Borg och RNB med vad jag gissar är ganska höga GAV även om de inte är jättestora innehav. Likaså Videoburst och Bambuser. Finns säkert fler katastrofaffärer du gjort som du inte uppdaterat i portföljen.

  Dela med dig!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.