söndag 8 april 2018

Veckans Bästa Blogginlägg
Påsken är över och det är dags att börja jobba igen. Vi har jobbat med att läsa bloggar vi och den här veckan är de bästa inläggen inom sparande och investeringar:

 • Investera-pengar som skriver om SVT/SR och vilket slöseri med pengar det är att behålla dem i dess nuvarande utformning. Investera pengar anser att de inte behövs längre och vi är beredda att hålla med. SVT startades som ett sätt att kunna informera svenska folket om nyheter och att nå ut vid viktiga händelser. Den informationen sköts numer på annat håll och SVT har själva grävt sin grav genom att sluta agera opartiskt. De har i mångt och mycket blivit en form av propagandaapparat.

 • Egon Investor har i veckan skrivit om något som troligtvis de flesta som investerar i aktier kontinuerligt känner igen sig med, nämligen att kolla sin depå dagligen, ja kanske till och med mer än så. 

 • Lundaluppen har gjort en läsvärd och en välskriven analys av Lindab, med både för- och nackdelar. 

 • Att välja lycka skriver en bokrecension om att Hitta världens bästa aktier av Marcus Hernhag. 

 • Den tysta investeraren sticker ut hakan och går till försvar för Banhof och deras kritiserade reklam. Oavsettt vad man står i sakfrågan så är det ett intressant inlägg. Hur som helst har det talalts mycket om Banhof i veckan och därför tycker vi att det inlägget passar bra på listan.

 • Snålcoachen skriver en artikelserie om ansvar. Något som vi anser att alldeles för många tar alldeles för lite av i dagens samhälle.

 • Petrusko har länkat till flera intressanta intervjuer i veckan. Bland annat den här via Börspodden med Harald Lundén. 

Hoppas ni har en riktigt go söndag!

4 kommentarer:

 1. Så sant som det är sagt, lägg ner SVT och SR eller stöp om till en renodlad informationskanal. Partipartiska medier är en styggelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om partipartiska medier är en styggelse blir det inte mycket kvar. De flesta redaktioner har en tydlig politiskt profil. Förvisso består ju SVT och SR av journalister med alldeles egna åsikter. Dessa sympatier skiljer sig dock inte nämnvärt från övriga journalisters varför public service knappast sticker ut.

   Tröttsamt med indicier från platta humorprogram som tas som intäkt för att public service inte behövs. Var lyssnar ni på två timmar samhällsmagasin varje dag? TV3? Lugna favoriter? Jag lyssnar på Studio ett i P1. En utmärkt "informationskanal" där jag inte har några problem med att inte hålla med varken journalister eller gäster i alla detaljer.

   Vilka andra svenska radio och tv-medier skulle se lönsamhet i att ha det korrespondentnätverk SVT och SR har? Störst i Norden? Vem följer tillgänglighetskraven utan knussel? Vem vågar satsa på lokala nyheter? Vem ser till att skapa innehåll för resurssvaga grupper och minoriteter, ett av public service viktigaste uppdrag. Den som inte ser det hål som public service har att fylla i ett litet land som Sverige vill helt enkelt inte titta.

   Håller dock med om att just SVT borde fokusera mindre på skrikiga tävlingsprogram. Det sköter "marknaden" helt på egen hand.

   Radera
 2. Alla redaktioner kan vad mig anbelangar ha vilken politisk profil de vill, så länge de finansierar sig själva. Mig veterligen finns det inga redaktioner som finansieras av enkom skattemedel, förutom SVT och SR, som har en väldigt tydlig politisk profil trots att de säger sig vara oberoende. Vilket är befängt att hävda då en betydande del av journalisterna på SVT/SR inte klarar av att hålla sina egna politiska åsikter från sitt uppdrag. Jag säger inte att public service inte behövs, du har många bra poänger, men att lägga 8 000 000 000 kronor på ett propagandaorgan är minst sju miljarder för mycket. Vad jag dessutom tror att många inklusive jag vänder sig emot är att SVT agerar exempelvis mot friskolor genom att "roa sig".

  SvaraRadera
 3. Hej jag heter LAURA ROIS Jag vill dela med dig detta underbara vittnesbörd, jag hade problem med mitt huslån och min bil, jag hade inte pengar på mig
  Jag gick till min bank för att få ett lån på 700.000 dollar från dem och de vägrade mig eftersom jag inte har kunnat spara upp till det beloppet länge nu och jag hade ingen bra säkerhet för att få lånet jag blev förvirrad tills jag såg en annons av en penninggivare TRUST FUND LOAN COMPANY.

  Jag fick mitt lån och jag rensade alla mina skulder och jag är nu glad.
  Med bara 3% kan du vara glad som jag, de ger något belopp du vill ha
  Kontakta dem idag via detta email: trustfundfinaceservice@gmail.com
  Du kommer inte ångra det.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.