fredag 13 april 2018

Bodyflight - en flygande IPO
Bodyflight är ett upplevelseföretag som är på väg till börsen. Deras affärsidé går ut på att bygga vindtunnlar där man medelst stora fläktar simulerar ett fall i 200-300 km/h vilket motsvarar ett fallskärmshopp. Bodyflight noteras på Aktietorget till en förållandevis blygsam summa på 7 kr per akite. Totalt ligger värdet på IPO:n 21 miljoner vilket kan jämföras med omsättningen som ligger på 26 miljoner kronor. Rätt sällan man ser en så liten emission eller lågt börsvärde att det understiger den årliga omsättningen faktiskt. Totalt värde på hela bolaget efter notering är 70 miljoner kronor.

SvD Börsplus har gjort en bra genomgång av Bodyflight som rekommenderas. Tyvärr krävs det ett abonnemang för att läsa den och det kan i och för sig vara en bra investering. För er som inte vill eller kan se det där finns detta inlägg som är något av en lightversion. Kolla gärna in filmen om deras produkt.

Bodyflight har funnits i några år och tjänar faktiskt pengar till skillnad från många börsnoteringar. De räknar med att expandera internationellt vilket låter bra men det finns en hel del konkurrenter där ute och succén är allt annat än given. Marknaden för den här typen av upplevelser borde rimligtvis vara begränsad. Det här är något man gör max en gång och därmed borde det vara svårt att skala upp verksamheten och få den att lyfta till nivåer värdigt ett börsbolag.

Risken känns dock begränsad då man faktiskt har prissatt aktien  ganska försiktigt. 

Fakta om Bodyflight


Teckningskurs: 7 SEK
Sista dag att teckna: 25 april 2018
Börsvärde:70 miljoner SEK
Första dag för handel: 24 maj 2018
VD: Markus Wiborg
Lista: Aktietorget

Vår avsikt var först att avstå Bodyflight men det är inget självklart case faktiskt. Det här kan mycket väl bli en vinstlott och vi veckat en minimalist. Om inte annat är det ett spännande företag!


Bodyflight (officiella)

Läs fler inlägg om IPO:erInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.