tisdag 3 april 2018

Trenden är stark i HM!
Det finns många olika sätt att investera. Alla har sin favorit. Många har teknisk analys som sin favorit. Sen lyssnar många på alla experters om säger "gör din egen analys" och därmed lägger de sin egen touch på analysen och vips så har man skapat sin egen framgång. Eller sin egen undergång. Det många är överens om är i alla fall att det är svårt att tajma marknaden. Det borde vara lika svårt att tajma vilken tidsperiod man ska titta på i sin analys. Vi har valt att titta på HM och håll med om att trenden ser stark ut?!

Ni som tittar lite nogrannare ser att vi valt en ganska begränsad tidsperiod vilket enligt oss gör tidsperioden alldeles för kort (en dag) men frågan är vilken period man ska välja? 50 dagar? 200 dagar? 360 dagar? 

Det vi vill komma till är egentligen att teknisk analys till stor del handlar om vilken tidsperiod man väljer att titta på och det gör att analysmetoden är mycket enkel att använda när man i efterhand vill visa hur aktien gått. Hur den kommer gå däremot är ungefär lika svårt med teknisk analys som alla andra modeller som används på börsen. Det man aldrig får glömma är att de som köper och säljer aktier oftast är människor och människor handlar ofta utifrån känslor. Läs mer


9 kommentarer:

 1. Min syn på TA är att det i stort sett bara finns två typer av analyser:

  A) Man identifierar en trend och håller den som sin vän tills motsatsen bevisats
  B) Man drar några linjer i sanden och gissar var trenden ska vända

  Problemet är att A) har relativt hög träffsäkerhet men berättar ingenting jag inte redan visste medan B) är superintressant men nästan alltid fel.

  Mvh Mattias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag är beredd att hålla med dig Mattias. :)

   Radera
 2. TA ger som jag ser det absolut ingenting, om det inte nyttjas för att skapa en strikt strategi i sin helhet, som därefter upprepas i tusentals affärer över tid, efter att det har verifierats systematiskt. Ändå ser man trist nog än idag folk som nyttjar det till diverse meningslösa gissningar.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ungefär så vi också resonerar. Jag gillar ditt uttryck "meningslösa gissningar".

   Radera
 3. Helt meningslöst är det väl inte, varje punkt är information om hur marknaden kollektivt har värderat aktien. Kan man utifrån det skapa en edge genom att kunna svara på frågor likt "hur stor sannolikhet har det historiskt varit för uppgång (alt nedgång) givet ett visst utseende i grafen?". Inget är givet, men givet det räcker att ha rätt lite fler gånger än fel för att det ska vara användbart. Lagom många trades med rätt storlek. Fungerar väl för vissa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt meningslöst är det inte då vissa handlar efter det och då kan man också handla utifrån det. Det finns mycket psykologi på börsen och vilket som är hönan och vilket som är ägget är det egentligen ingen som vet.

   Radera
  2. Hehe sant, det är lite av en självuppfyllande profetia, blandat med icka-TA psykologi. Varför det fungerar är ju dock av sekundär betydelse jämfört med om det fungerar. :)

   Radera
  3. Det ha rdu helt rätt i! Gäller bara att se hur andra handlar och se om man kan läsa ut några köp- eller säljsignaler ur det. Ibland går det, ibland inte.

   Radera
 4. Hej jag heter LAURA ROIS Jag vill dela med dig detta underbara vittnesbörd, jag hade problem med mitt huslån och min bil, jag hade inte pengar på mig
  Jag gick till min bank för att få ett lån på 700.000 dollar från dem och de vägrade mig eftersom jag inte har kunnat spara upp till det beloppet länge nu och jag hade ingen bra säkerhet för att få lånet jag blev förvirrad tills jag såg en annons av en penninggivare TRUST FUND LOAN COMPANY.

  Jag fick mitt lån och jag rensade alla mina skulder och jag är nu glad.
  Med bara 3% kan du vara glad som jag, de ger något belopp du vill ha
  Kontakta dem idag via detta email: trustfundfinaceservice@gmail.com
  Du kommer inte ångra det.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.