söndag 10 september 2017

Veckans bästa blogginlägg


Ny vecka och många nya läsvärda inlägg i finansbloggarvärlden. Som vanligt läser både jag och Aktieflickvännen en hel del bloggar och det är nästan svårt att begränsa sig till några få. Helst vill vi rekommendera 50 blogginlägg men vi försöker begränsa oss så att inlägget blir läsbart och hanterbart.
Denna vecka rekommenderar vi följande inlägg om ni inte läst dem:

Investera-pengar skriver om en vecka fylld av nattsvarta rubriker för Sverige. Det är allt från Nordeas flytt till sossarnas lotteri och Dan Eliasson som bryter mot lagen. 

Studentspararna har skrivit ett inlägg om snålhet och sparsamhet med det lockande namnet: Ingen vill vara en Ove Sundberg 

Stefan Thelenuis har skrivit en recension om Marcus Hernhags bok: Hitta världens bästa aktier. Såväl Stefans som Marcus texter brukar vara väl värda att läsa och det gäller även denna veckan. 

Årets mest haussade inlägg publicerades även i veckan. Arne Talving har i flera månader promotat sitt kommande inlägg om Investmentbolag och på angivet klockslag kom det. Och ni som trodde att marknaden skulle jubla och handla upp de aktuella aktierna hade såklart helt fel… Säga vad man vill om tron på att en liten bloggare kan påverka kursen på stora börsbolag men inlägget var sannerligen gediget och genomarbetat. Nästan lite väl långt faktiskt. Initiativet med att ta med några riktigt duktiga investerare/skribenter och låta även dem kommentera företagen i inlägget var något som vi verkligen uppskattade och det lyfte verkligen inlägget.  

Aktiepappa har räknat på sin totala skatt och citerar Mona Sahlin. Ett väldigt läsvärt och känslosamt inlägg med en hel del intressanta kommentarer ;).

Gustav på Gustavs aktieblogg har investerat i nya spännande bolag i exotiska länder. Det är alltid superintressant att läsa hans blogg men än så länge är det faktiskt bara ett av hans bolag som lockat mig. Och även det har jag valt att inte investera i än så länge.  Denna veckan är det Sealink Travel Group som det investerats i.

Krösus som är en av de allra största nettoköparna vi känner till har investerat ibland annat vårt favoritbolag Skistar. 


Har vi missat några inlägg som är värda att läsa?’

4 kommentarer:

 1. Hej! Tack för en bra blogg! Det här är en personlig inbjudan till att vara med och utforma en digital checklista för investeringar. Genom att ha en checklista för investeringar är tanken att man ska minimera sina risker för förluster. När man analysera ett bolag på ett strukturerat sett med hjälp av en checklista blir beslutsprocessen lättare och överskådligare för att fatta ett beslut om att investerar i ett företag. Tanken med detta event är att alla som vill kan vara med att lägga till punkter samt rösta med like knappen om vilka punkter de tycker ska vara med på checklistan. Så i första skedet är jag ute efter att med gruppens hjälp ta fram en checklista för investeringar. Jag är övertygad om att vi både kommer ha kul och tycka det är lärorikt. Genom att sammanföra flera personer (bjud gärna in aktieintresserade vänner) med unik bakgrund men med det gemensamma att de brinner för investeringar tror jag alla gynnas i gruppen. Det här är en decentraliserad grupp där alla i ett första skede kan bidra med och ranka punkter samt föreslå egna alternativ på checklistan så att den växer fram organiskt.

  Som det ser ut nu så har jag delat in Checklistan i sex olika kategorier så försök gärna lägga in punkterna under den kategorin du tycker passar bäst alternativet skapa en ny kategori.

  Ledning/storägare

  Intäkter/skulder

  Konkurrenter/Marknadsposition

  Kvartalsrapporter/Historik

  Framtiden

  Övrigt

  Senast den 24/9 kommer jag att sammanställa checklistan och skicka ut till alla som har varit med och röstat och get förslag.

  Min tanke är att efter checklistan är klar skapa en Mastermind grupp som ses en gång varje eller varannan månad där man bestämmer på föregående möte vad som görs till nästa möte. Tidsåtgången är svår att säga men just de fysiska mötena skulle jag säga tar ca 2-3 timmar. Sen är det upp till dig att bestämma hur mycket tid du lägger ner på analysen. Gå in på https://www.facebook.com/events/928690980620961/
  Eller lägg till mig (Erik Schenkel) som vän på facebook så bjuder jag in dig till eventet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är den mest lyckliga personen på jordens sida, efter 6 månaders sorg och sorg utan att vara med den jag älskar, försökte jag allt mitt bästa för att jag ska göra min älskare lycklig men det verkar aldrig träna bra det var som att jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu för att komma att förändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. jag kände den stora mannen när jag läste ett underbart vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt många människor på deras relationsproblem, jag läste en tidning när jag såg stora vittnesbörd, liksom min besvär då bestämde jag mig för att inte slösa bort tiden eftersom jag har missade min älskare så mycket jag bestämde mig för att kontakta honom och dela allt mitt problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkrar mig om att inom 48 timmar allt skulle bli sorterat ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och skickade tillbaka mina samtal och bad mig att tacka honom, jag var så glad, är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna om hans godhet hela mitt liv. Om du passerar samma problem eller något slags problem kontaktar du den här fantastiska mannen på sin e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com

   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2 Lotteri stavning
   3 Om du inte kan uppfylla din partner
   4 viktminskning stavning
   5 Skilsmässa stavning
   6 marknadsföring i kontor
   7 Få pengarna tillbaka
   8 Graviditet stava för att bli gravid baby
   9 kärleksspell
   10 äktenskapsengagemang och så många fler
   11 Pengar stava / lycka till stavning

   Radera
 2. SheryIn Colemans inlägg var riktigt roligt, gissar på spam?

  Uppskattat med en sammanfattning av läsvärda inlägg! Erkänner att jag missat en stor del av dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ja, det trillar in lite sådana emellanåt som vi får radera.

   Kul att vi kunde inspirera till lite ny läsning! :)

   /Aktieflickvännen

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.