tisdag 19 september 2017

Aktieflickvännen sålde lite Svolder

Häromdagen sålde Aktieflickvännen en liten del av sina aktier i Svolder för att hämta hem lite vinst. Innehavet låg i den kortsiktiga portföljen, trots det har det tagit emot att sälja då jag helst köper och behåller. Planen är att köpa tillbaka Svolder om den sjunker ner till 200-205 kr igen. Aktien har den senaste tiden pendlat mellan 205 och 220 kr så det är bara att invänta rätt köpläge. Efter gårdagens uppgång visade detta sig vara fel men det gör inget då både Aktieflickvännen och Aktiepappa sitter rätt så tungt i Svolder i de långsiktiga portföljerna vilket gör att vi kan glädja oss åt uppgången trots försäljningen. totalt innehåller vår portfölj 2 000 Svolder.

För den som äger Intrum Justitia kom nyheten häromdagen om insiderköp som en skänk från ovan. Det var ingen mindre än VD:n Mikael Ericson själv som köpte 11 000 aktier. Till allas stora glädje steg aktiekursen med 3,42% i onsdags förra veckan.  

6 kommentarer:

 1. Hej! Jag ska spara på 2 års sikt och funderar på att vikta 50 % Spiltan räntefond Sverige och 25 % DNB Global Indeks och 25 % Avanza Zero. Tror du att det är en bra idé eller borde jag köra sparkonto?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, jag är förhindrad att ge råd på detaljnivå men generellt är räntefonder relativt dåliga investeringar. 2 år är kort tid för att investera på börsen men å andra sidan ger en bra utdelare ca 5 % utdelning per år. Mitt tips är att du kollar om du kanske ska byta någon av fonderna mot Aktieinvest direktavkastning innan du tar beslut.

   https://www.aktieinvest.se/aktiespararnadirektavkastning

   Radera
 2. Men vad gör 5% i utd om kursen går ner 10%? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går kursen ner 10 % under de två åren kommer du ha samma pengar som om de står på ett konto ;).

   Radera
 3. Synd att kursen står i 225 idag då :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag sålde aningen tidigt men vinst är vinst i allafall. Och det här var i den kortsiktiga portföljen. Vi får njuta av uppgången för de övriga 2000st vi har i Svolder 😉

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.