tisdag 6 september 2016

SEB


Aktiepappa valde att kliva av SEB på 88 kr efter en fin uppgång på 29 % på drygt två månader. Som tidigare nämnts finns det egentligen ingen analytisk grund för detta alls. Snarare tvärtom för storbanken UBS höjer riktkursen i SEB idag. Från 74 till 91 kr. Vi får se vem som har rätt men jag försöker finna tröst i att det vid många andra tillfällen varit bäst att se hur andra gör och sen göra tvärtom. Inte minst Jan Stenbäck var en mästare på detta.

Aktiepappa väljer helt enkelt en väl beprövad analysmetod som merparten av alla investerare använder men som de allra flesta idogt nekar till att man använder: EA eller Emotionell Analys. Mig veterligen är den grundad av bloggaren Sparo.
Pengarna hamnade nu i alla fall i Ericsson istället för SEB. Ericsson har länge varit en hatad aktie hos Aktiepappan men nu kändes det som att det finns flera olika faktorer som kan utlösa en uppgång. Mer info om resonemanget kring Ericsson finns här. Dags för Ericsson? Detta kombinerat med dagens nedgång gör att det blev en liten post med Ericsson. Framtiden får utvisa om detta var klokt eller dåraktigt.

1 kommentar:

  1. Kan konstatera att man var lite snabb i att kliva av. SEB fortsätter uppåt....

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.