onsdag 7 september 2016

Bokrecensioner


Aktieflickvännen har ett stort aktieintresse, minst lika stort som Aktiepappan och hon har läst många böcker  ämnet. Här kommer hennes reflektioner om några av dem:

Bli grymt rik på aktier! Så enkelt är det att bli miljonär. Skriven av Aders Haskel som varit verksam inom banksektorn med analyser, rådgivning och portföljförvaltning. Numera investerare och skribent i sitt egna bolag. 

Hans bok är överlägset den bästa jag läst i ämnet kring aktier. Förutom att den i princip sträcklästes så har den fungerat bra som uppslagsverk då den på ett enkelt sätt förklarar hur man skall tänka kring aktiehandel för att nå långsiktig framgång på aktiemarknaden. Boken förklarar bland annat  vikten av långsiktighet, ränta på räntas effekt, hur man skall hantera psykologiska fallgropar på börsen och hur man bygger en hållbar portfölj.  


Så här kan alla svenskar bli miljonärer. Skriven av Per H Börjesson som sedan 1986 är VD och huvudägare på Investment AB Spiltan. Han har stor erfarenhet av kapitalförvaltning, familjeföretag samt onoterade aktier. 

Boken är lättläst och underhållande, dock mer anpassad för nybörjaren som kanske inte kommit ur startgropen med sitt sparande än den vana aktiespararen. Den förklarar hur man bör lägga upp sitt sparande och vilka sparformer som är bättre och vilka som är sämre. Den kan användas för att finna inspiration till att förbättra den privata ekonomin.


Warren Buffet - Världens rikaste person. Skriven av Per H Börjesson.

Boken handlar om som titeln säger, amerikanen Warren Buffet som lyckats bli världens rikaste genom att investera i aktier. Den beskriver Buffets strategier och hur sunt förnuft kan få vem som helst att bli ekonomiskt framgångsrik. Man får ta del av resonemang och tänkvärda citat av Buffet. Den är underhållande och väcker tankar om mycket kring aktieplaceringar. 


Den enkla vägen att lyckas med aktier. Skriven av Marcus Hernhag känd som skribent på privata affärer och sin egen blogg. 

Boken är lättläst och passar den som har lite kunskaper kring aktieinvestering. Den ger bland annat tips och råd på hur man hittar rätt strategi, portföljtänk och börspsykologi. Man får även ta del av Marcus egna råd och tumregler.


Autobahn till lönsam trading. Skriven av Tobbe Rosén känd trader och författare av böcker i området trading och värdepappershandel. 

Boken ger en grundläggande kunskap om teknisk analys, samt psykologin vid trading. Han förklarar vikten av fasta regler, uppföljning, existstrategier samt tradingprocessen. Den innehåller också tre strategier för relativt kortsiktig handel. Mycket bra bok, som rekommenderas till den något erfarna aktieinvesteraren som vill testa sina vingar med trading./Aktieflickvännen 

2 kommentarer:

  1. Bra inlägg, känns bra att få en insatt persons åsikt i bokdjungeln! Jag lägger till er i min blogglista, hoppas ni vill göra detsamma 😊 Mvh Kneg till Deg

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra. Jag har försökt lägga till dig men din sida blir skitkonstig på mobilen så jag kan inte kopiera adressen.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.