tisdag 6 september 2016

Efter Brexit kommer Trump


Det extremt fina köpläge som uppstod i och med Brexit i slutet av juni 2016 riskerar att upprepas i november 2016. Riskerar och riskerar förresten, det är roligare att se risker som en möjlighet. Vi säger att det kommer finnas en CHANS till upprepning. Vid varje undersökning som visar att Trump kan tänkas bli USA:s nästa president kommer europeiska börser sannolikt få skrämselhicka och rasa vilket skapar köpläge för oss investerare som vill sätta in mer kapital på börsen.
I grunden finns det en del likheter i de underliggande faktorerna till såväl Brexit som Trump. Deras grund är människors oro för invandring/utvandring. Britterna hade tröttnat på att andra EU-länders invånare ”invaderade” England och Trump vinner sympatier för att han ska bygga mur mot Mexico mm. Aktiepappa är synnerligen trött på politiker oavsett om de heter Gudrun Schyman, Jimmie Åkesson, Stefan Löfven eller Donald Trump. Politik har slutat intressera på grund av att politikerna verkar mer intresserade av att gynna sig själva än sina väljare och landet de företräder.
Här handlar det istället om Darwinism eller om man hellre vill Marinkårens ”adapt and overcome” (läs tjäna bra pengar och leva ett fritt liv utifrån de givna förutsättningarna).
Åter till Europas just nu mest hatade man Donald. Blir han vald till president kommer Europeiska börser sannolikt falla en del i november. Med tanke på USA:s demografi är detta högst osannolikt dock. En stat som New Mexico har till exempel fler invånare av mexikanskt ursprung än kaukasier och man får väl anta att extremt få väljare från minoritetsgrupperna (som utgör drygt 30 % av USA:S befolkning) kommer välja en röstsedel med Donald på? När vi talar investeringar och pengar gäller det dock att utnyttja tillfället och vid varje indikation på en republikansk valseger så kommer det sannolikt fina köplägen. Aktiepappa har idag en rejäl summa avsatt för att kunna utnyttja dessa köplägen.
Och när Hillary Clinton vinner och USA får två rutinerade politiker på köpet av en så kommer kurserna sannolikt öka lite. Det finns många möjligheter att hösten kommer bli en bra börshöst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.