onsdag 31 augusti 2016

Aktieflickvännen


Ja, det finns en sådan också i aktiepappans liv och här på bloggen. Liksom aktiepappan är aktieflickvännen också mycket intresserad av ekonomi och aktier. Och man kan på sätt och vis säga att det var genom vårt gemensamma intresse vi träffades. Våra konversationer bestod i början av aktier, vilket kan verka lite torrt kanske men ack vilken lyckoträff. 

Så vem är flickvännen? Jo, hon har passerat trettio med ett antal år, arbetar i bland mer än hon borde och lägger alldeles för mycket tid på att studera börsen och dess nyheter. Hon påminner om Pippi Långstrump på många sätt, även hon gillar att ha sina pengar i portfölj, sova med fötterna på huvudkudden (ja, aktiepappans säng står i fel riktning). Precis som Pippi Långstrump tar hon plats utan att fråga om lov och förväntar sig inte att bli räddad av "storebror" (läs samhället) utan målet är att bli som Pippi, ekonomiskt oberoende och äga sin egen frihet./Aktieflickvännen


2 kommentarer:

 1. HAHA! Skrattade gott åt det här inlägget faktiskt :) Skönt att du hittat en flickvän som har samma intresse.
  Sambo KtM delar verkligen inte KtM:s spartänk när det kommer till aktier. Däremot är hon snål som få men väljer att placera pengarna i en vanlig porfölj med hänglås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har planerat och valt väl och skaffat en flickvän med både humor och ett bra spar- och investerartänk! Snygg är hon också ;). Rena fyndet.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.