tisdag 16 augusti 2016

Börsintroduktioner 2016


Våren 2016 kännetecknades av relativt många nyintroduktioner. Det kändes som om det ploppade upp hur många nya företag som helst som skulle in på börsens olika listor. Stärkt av fina uppgångar i Bravida och Lifco de tidigare åren och med allt det snack som varit om introduktioner under våren så bestämmer sig aktiepappa för att göra ett test. En liten slattdepå på Nordnet kan användas till att leka lite. Alla introduktioner som låter roliga och som riskerar att bli övertecknade (vilket ju i principen innebär alla) skall ansökas om. När de gått upp mellan 5 och 20 % skall de säljas och så skall pengarna in i nästa introduktion. Resultatet kan ni läsa nedan:
Aktie  Vinst/förlust i %/Vinst/förlust i SEK

Lauritz,+2 %/+51 kr
Storytel, +25,8 %/+2 306 kr
Videoburst, + 14 %/+ 1 022 kr
Academedia, +37,8 %/+1 511 kr
Resurs Holding, -1,85 %/+204 kr (Behålls tills vidare)
Alelion, +13,3 %/+ 584 kr
Synact Pharma, +4,2 %/+203 kr (Behålls tills vidare)
Clean motion, +54 %/+2 514 kr
Slutsumma:Vinst          7 987 kr

Med tanke på de låga insatserna så får det anses att detta var en framgångsrik taktik för stunden. Lite lyckosamt var att de första introduktionerna gick bra så det fanns lite vinst att investera i de senare. Kontot var ett skrotkonto som blivit kvar i Nordnet som sagt och innehållet i den var ca 30 000 kr från början tror jag. Bland annat fick Lauritz säljas med väldigt låg vinst för att pengarna behövdes i nästa introduktion. Intressant test i alla fall och i slutändan blev det även en bra affär. Och nej, jag har inte vågat kolla efter hur de respektive aktierna gått efter att de sålts. Det finns ingen sann glädje i att vara efterklok.

Det kan nämnas att under augusti skall även Three gates noteras men det är oklart med tilldelning där så de får stå utanför listan för tillfället. Vidare tror aktiepappan på Resurs holding som är ett bolag som tjänar bra med pengar. Den som är intresserad kan läsa deras senaste rapport här:


Det är inte många bolag på Stockholmsbörsen som slår den vinstmarginalen! Om inte kursen tar sig snart så räknar jag kallt med att storägarna snart kommer börja plocka utdelning i alla fall.
2 kommentarer:

 1. Kunde vara kul att höra dina åsikter om kommande introduktioner som Ahlsell och Tobin prop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Missade tyvärr din kommentar. Sorry.

   Men nu kan jag svara med facit i hand. Jag tecknade 200 Ahlsell men var för sen att kliva ur dem med vettig vinst så de få leva kvar ett tag till. Tobin skippade jag då jag redan sitter extremt överviktig i onoterade fastighetsbolag.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.