fredag 20 januari 2017

Aktiepappas Sharevilleportfölj

Shareville är ett fenomen som vi tidigare berört här på Aktiepappa och vi kan väl enkelt uttryckt säga att vi är inte helt övertygade om vilken förträfflig inrättning Shareville är. Istället för att snacka om Shareville har vi valt att gå med och göra en utvärdering. Länkar till våra tidigare inlägg hittar ni här och här. Första utvärderingen sker i alla fall denna fredag. Vi har två portföljer och den ena har gått lite bättre än den andra så vi väljer att visa den som har gått bra. Det verkar vara så man gör på Shareville. Drygt 42 % upp på 6 månader är inte fy skam men ingen vet ju hur mycket pengar vi satsat och därmed vet ingen heller vilken risk vi tagit. 


Vad tycker ni om Shareville?

16 kommentarer:

 1. Hmm... lite som ni säger. Man vet varken risk eller pengar. Tycker personligen det vore mer intressant att veta exakta summor! Men finns givetvis för och nackdelar med det oxå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Men håll med om att det ser bra ut på bilden? Och jag undrar; vad ska man egentligen göra för att få några stjärnor när 42 % på 6 månader inte räcker?

   Radera
 2. Snygg utveckling! Har själv inte Nordnet men kolla in Z2036. Han har ju bra koll på Shareville och skriver ibland om sin/sina portföljer.

  Allt gott

  SvaraRadera
 3. Tack bara fint här. Hoppas med er också. Lite segt imorse dock efter den sena diskussionen om investmentbolag.. 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det kostar på att diskutera på kvällstid ;).

   Radera
 4. Visst gör det det. Märks åldern börjar ta ut sin rätt. Bara en dag kvar jobba denna veckan är ju en tröst..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, egenföretagare med flera olika verksamheter. Så denna arbetsveckan är slut ikväll vid 20.

   Radera
  2. Bra där! Det kommer rulla in rejält med cash att investera! :)

   Radera
 5. Var ingen dålig avkastning ;) Med den avkastningen långsiktigt blir det fina pengar :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gast det är ju så små pengar och det var en chansning som gick hem. Det är ofta så det blir på Shareville är min uppfattning. Folk har lite tur och så blir det 'stjärnor' på Shareville. Det finns en tjej som byggt en hel karriär på det. Några månaders uppgång och alla lovordade henne och sen har förhoppningsbolagen rasat...

   Radera
  2. Jag vet vem du menar och jag såg henne göra reklam för sig själv i ett forum och jag blev då nyfiken och gick in och kollade hennes potfölj på Sherville och såg att hon låg över 70% back. Trodde att jag hade missuppfattat hur Sherville funkade eftersom att hon profilerar sig som en grymt bra treader, men fattade efter ett annat inlägg här inne hos er att det inte var jag som hade missuppfattat utan att hon faktiskt låg så mycket back.

   Radera
 6. Jag gillar Shareville men jag tycker det finns mycket att förbättra. Exempelvis borde det markeras om depån är belånad eller ej, kanske tydligare info om hur många innehav man har/haft m.m. Alla mina synpunkter har jag skickat till Nordnet och det lär finnas en del punkter på "attgöra"-listan gissar jag.

  För att få stjärnor måste nog depån ha funnits ett år har jag för mig vilket känns rimligt antar jag. Tror gränsen för tre stjärnor (bästa 10%) går vid ca 2 i sharpekvot.

  För mig som har relativt många följare så tycker jag SV "tvingar" mig att tänka igenom mina transaktioner en extra gång samt att man får feedback på dessa.

  Att Shareville (och andra plattformar/kanaler) skapar rörelser i mindre likvida aktier är bekymmersamt skulle kunna tänka mig att ha fördröjning på x timmar för transaktioner i den typen av aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina synpunkter och gör att du förklarar Stefan.

   Och jag tror att Nordnet har skruvat lite på Shareville, eller tror och tror, jag vet! De började ju med att lova de med många följare att de skulle få betalt till exempel men det har de ändrat på nu säger de. De verkar även ha ändrat stjärnsystemet till att bli mer långsiktigt system vilket är bra.

   Ett förslag jag skulle vilja se är någon form av gradering. Stora, medel och små portföljer tex.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.