lördag 28 januari 2017

Inspiration vecka 4

Den gångna veckan har till stor del handlat om rapporter och eftersom många utdelningsinvesterare satsar i samma aktier har det blivit många dubbletter i inläggen. Det ska dock understrykas att det inte är någon nackdel. Tvärtom! Alla skribenter har sin egen stil och vi fokuserar ofta på olika saker. Och ja jag vet att veckan ännu inte är slut men det kommer inte finnas så mycket tid att blogga på i morgon så vi tjuvstartar och anser att veckan redan är slut.

För att sammanfatta veckan från vår synvinkel så har Sparo citerat Eddie Meduza. Det var lika oväntat som roligt. 

Vidare har en av våra bloggvänner Att välja lycka sammanfattat Tele2:s 
rapport föredömligt kort och koncist. En rapport som i övrigt fick aktien att ta ett glädjeskutt vilket vi som är aktieägare tackar för.

Onkel Tom har lanserat sin podd till idel lovord och vi må vara partiska men vi undrar ändå om han inte sneglat på vår vackra logga för inspiration när han valt loggan till sin poddcast? ;) Snyggt blev det i vilket fall som helst, bra jobbat Tom!

Slimis har köpt HM, Axfood, Castellum och AstraZeneca, riktiga kvalitetsbolag allihop. 

Ingen fredag utan Humankapitalistens fredagsquiz. 80 % den här veckan med kanske man inte behöver skämmas för men det borde gå att förbättra till nästa vecka. 

Utdelningsstugan rekommenderar att man skaffar en utdelningskalender och vi kan bara hålla med. Ja jag vet att detta inlägg formellt publicerades förra veckan men vi läste det inte förrän denna veckan och därför får det vara med.

Här på Aktiepappa har vi diskuterat något som man inte så ofta läser om på bloggar och i artiklar: felköp. Det är sällan man kommer ifrån dem som investerare. Det kom till och med ett par lite syrliga kommentarer på inlägget vilket faktiskt uppskattas. Och vi har inga problem med att läsare kommenterar som anonyma. Hellre det än att man låter bli att kommentera. 

Tack alla bloggvänner och alla läsare som kommenterar och hjälper oss att hitta inspiration till nya inlägg och nya synvinklar på investeringar i smått och stort!


3 kommentarer:

 1. Tack så mycket för spännande och läsvärda blogginlägg och lycka till med investeringarna kommande vecka :)

  SvaraRadera
 2. Tack för omnändandet Aktiepappa. Håller med om att det var en spännande vecka. Överlag tyckte jag de flesta bolag raporterade bra. Bästa från veckan tycker jag ditt inlägg om minus 33%. När man läser aktiebloggar är det ofta guld och gröna skogar. Det är sällan man läser om dåliga affärer folk gör. Eller vad som är dom största riskerna med att investera sina pengar? Tack för en fin blogg :) Bästa hälsningar Slimis

  SvaraRadera
 3. Håller också med om inlägget där vi diskuterade felsatsningar. Det är viktigt att lära känna sig själv även i detta perspektiv för att mimimera framtida felsatsningar.

  Fortsätt med era trevliga inlägg.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.