onsdag 7 februari 2018

Våra bolag höjer utdelningen!
I går rapporterade ett par av de bolag vi har i portföljen, bland annat Resurs och Axfood.


Resurs lämnade en rapport som fick aktiekursen att stiga 2,30% i motsats till många andra bolag på börsen, som i stället backade. Rapporten visade på ett rörelseresultat om 371 miljoner kronor för  sista kvartalet 2017, förväntat resultat låg på 349 miljoner. Även intäkterna för samma period var högre än väntat, nämligen 808 miljoner mot det förväntade om 782 miljoner. Det föreslogs även att utdelningen skall höjas från 3kr till 3,30kr vilket vi som är aktieägare glädjs åt!


Axfood däremot stängde på -6,40% efter att lämnat sin rapport som inte mottogs positivt och kursen hann vända på -10% under dagen. 


För Axfoods del lämnades ett lägre röreselresultat för sista kvartalet 2017 om 398 miljoner kronor mot förväntat 432 miljoner. Försäljningen uppgick till 11.826 miljoner vilket motsvarade förväntningarna. Rörelsemarginalen förväntades ligga på 3,7 procent men hamnade på 3,4 procent. Även Axfood föreslår en högre utdelning om 7 kr, vilket innebär att man föreslår en höjning med 1kr.


Hittills är det bara Swedbank bland våra bolag som valt att sänka sin utdelning, alla andra har antingen höjt eller bibehållt samma utdelning som tidigare.

6 kommentarer:

 1. Idag var det bara utdelningssänkningar som gällde i min portfölj! Surt som satan😕 Men men jag får glädjas åt höjningar i både Resurs och Axfood som också finns i portföljen.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del sänkte Swedbank i går. Är det Dedicare du har? /Aktieflickvännen

   Radera
 2. Tack för info! Hade missat att Resurs också höjde mitt uppi eufori över Axfoods stora utdelningshöjning, Handelsbankens extrautdelning och att Serneke ger utdelning för första gången. Den senare borde gynna dig indirekt genom Svolder också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade missat att Serneke delar ut faktiskt! Det hoppas vi märks i höst när Svolder beslutar om utdelning såklart! 😉 /Aktieflickvännen

   Radera
 3. Vi får alltså bara 1,80 i utd på Resurs i år ?

  SvaraRadera
 4. Jag heter Ulrika Charles. från stockholm. 2 dagar sedan läste jag en efterkommentar på en relationsrådgivningsblogg om en Lady från LA-baserad journalist avslöjar hur han Parmanently Cured Weak Erection & Quick Ejaculation 6 månader efter att hans fru lämnade honom och sade också överpräst Oduduwa återfört sin ex fru efter divorcing.
  Jag var så lycklig att stöta på DrOduduwa Love-Spell Caster personlig e-postadress
  Jag kontaktar samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet,
  Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort detta utan hjälp av oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa till mitt ansikte att vårt förhållande är över, ser min man Charles Aslund rakt mot mitt ansikte och sa att vi var färdiga med äktenskapsförhållandet och tog bort min son Felix och resa vårt land till Spanien. Jag har försökt ringa och skicka meddelanden till honom men han blockerade helt min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp åtminstone att prata med honom för att be om ursäkt och höra min sons röst igen, han tog min son bort från mig i 11 månader inga ord. Jag behövde brådskande hjälp för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
  för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. Oduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att få honom hemma, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa lunchat en Magic Love-spel på min vägnar vid hans tempel ringde min man Aslund mig på mobilen ursäkta, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Oduduwa love-spell caster för att få tillbaka min make hem. Vi är alltid värdesamma och greateful för Oduduwa hjälp.
  idag berättar jag med glädje och lycka till världen ...
  jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig och även med dig här med liknande förhållande kris, jag trodde på vittnesmål är verkliga livet bevisar. Jag insåg att det skulle vara bra att dela här som jag vet att det kommer att inspirera andra också.
  Oduduwa berättade att han kan lösa följande problem för omedelbara lösningar.
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och främjande magisk stavning
  * Lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDD HÖG
  * förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
  * Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
  * Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
  * dekretiserar magi, SPELL LOTTERI & VIN-SPEL SPELL
  här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
  Oduduwa personlig e-postadress dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  Oduduwa personligt Whatsapp nummer +2348109844548.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.