torsdag 8 februari 2018

Ökade utdelningen med 1300kr.
I tisdags när det mesta på börsen dök passade Aktieflickvännen på att fylla på i ett redan befintligt bolag i portföljen, nämligen i Swedbank. Det blev 100 stycken till en kurs om 195,50kr och som också innebär att det numera finns 368 stycken Swedbank aktier i portföljen. Trots att de valde att sänka utdelningen något jämfört med föregående år så innebär inköpet att den årliga utdelningen ökar med hela 1300kr under 2018. Dessutom höjde SEB Equities sin rekommendation från behåll till köp under gårdagen och med en ny riktkurs på 220kr från tidigare 210kr. Swedbanks aktiekurs stängde under onsdagen på 202,10kr. Det är dessa affärer som gör det kul att handla med aktier, när man lyckas komma in vid rätt tidpunkt.

Har ni gjort några fina köp under börsens svängningar sista dagarna?

/AktieflickvännenLäs också: Bankinvestering


8 kommentarer:

 1. Både ja och nej. Köpte lite JNJ och MSFT på "dippen" i fredags, hade jag väntat för en ännu större dipp på tisdagen hade jag fått ut ytterligare några % mer DA. Men så är det, fall kommer ofta oväntat. Nu hade jag ju ännu mer kassa att nyttja så det blev lite Axfood under tisdagen, och lite Nobia på onsdagen. Är ju belånad i portföljen, så att som är med i Avanzas superlån är bra köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pricka botten är sällan lätt, men alltid kul när man kommer in lite billigare!
   Blir du inte nervös med belåning nu när det svänger som det gör? Mitt psyke hade inte pallat det! 🙈 Räcker med de vanliga svängningarna som vi har just nu! /Aktieflickvännen

   Radera
 2. Jag köpte mer Castellum och Axfood idag när det gick ner lite.

  Hade jag inte redan haft så mycket Swedbank i portföljen så hade jag också köpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig, mitt innehav är relativt stort nu med men kunde inte motstå när kursen gick ner! Castellum är också en kandidat att fylla på här hos mig! Axfood däremot får AP inhandla 😬 Jag håller mig till ICA!
   /Aktieflickvännen

   Radera
 3. Fortsätter mitt månadssparande som vanligt. Skulle börsen fortsätta ner rejält framöver borde det kunna bli riktigt bra köplägen till sommaren. Då har jag bössan laddad för att fynda billigt :-) Skulle börsen vända upp inom närtid är jag även glad för det :-) Får hoppas Swedbank blir en bra investering på sikt.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deras utdelning är grym, men lite bättre aktiekurs skadar inte!
   Blir detsamma här tills vidare med kontinuerligt månadsspar.

   /Aktieflickvännen

   Radera
 4. Så ser jag det också! Hade faktiskt räknat med en sänkning mot cirka 10 kronor och blev helnöjd med 13 kronor per aktie. Fin YOC på våra investeringar där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller! Lika trevligt varje år när utdelningarna ökar!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.