söndag 25 februari 2018

Bäst i veckan!Ytterligare en vecka av februari har passerat, nu går det åt rätt håll! Liksom förra veckan har det faktiskt varit ”sportlov” för Aktiepappa. Ja det blev faktiskt två veckor i rad med ledighet och skidåkning i Skistars anläggningar, det får bli ett inlägg om det under veckan. Den här extra ledigheten har märkts av på bloggen eftersom tid med familjen i stället prioriterats, vilket känts helt rätt! Även om vi själva lagt bloggen åt sidan så har inte våra bloggkollegor gjort det och här kommer några av våra favoriter från veckan!

Miljonär innan 30  skriver ett ärligt inlägg om hur det kan se ut i portföljen efter några veckors nedgång på börsen. Många gånger skrivs det bara om framgångarna medan motgångarna döljs och alla som handlar med aktier vet att så inte är fallet.

Anna Svahn och hennes kille Mikael Syding har startat en podd tillsammans, ett kul intiativ. Om jag förstått det rätt riktar sig de till de med lite mer erfarenhet och inte på nybörjarnivå. Har inte hunnit lyssna ännu men hoppas hinna det kommande dagar. Får komma med betyg därefter!

För nybörjaren som vill börja handla med aktier har Pengaregnet gjort ett inlägg. En kort sammanfattning om konto, strategi med mera.

Februari är ju känt som vabbuari då många i vårt land drabbas av olika åkommor och så verkar fallet även vara för Välja Lycka som gjort en jämförelse på läkemedel som brukar vara basen i hemapoteket i dessa tider. Kanske kan man tycka att dessa småsummor inte är något att fundera över, MEN bäckar små... och genom att tänka på sina utgifter kan man kanske göra precis som Utdelningsseglaren och dra sig tillbaka.


Ha en fin Söndagseftermiddag!


Läs också:
Avanza vs Nordnet
Spara till barn
ISK eller Kapitalförsäkring 


2 kommentarer:

  1. Uppskattar omnämnandet:) Blir alltid lika glad. Tusen tack!

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.