torsdag 13 juli 2017

OmniCar är inget bilföretag

Som rubriken skvallrar är inte OmniCar ett bilföretag utan istället tillverkar de mjukvarulösningar för bilbranschen. Företagets verksamhet bygger på en plattform bestående av en molntjänst ihop med hemsideoptimering och marknadsföring för bilbranschen. Produkternas avsikt är att öka bilhandlarnas försäljning.

I dagsläget har OmniCar en stark koppling till Citroën men deras tjänster kan enkelt tillämpas på alla typer av verkstäder, försäljningsställen samt bilmärken. Kunduppföljning i olika former verkar vara viktigt för OmniCar och dess produkt.  

Utan att känna till företagets affärsverksamhet i detalj kan vi konstatera att OmniCar har en verksamhet som knyter samman en traditionell verksamhet som bilförsäljning med 2017 och modern marknadsföring.

Idag 13 juli gör OmniCar börsdebut och när detta publiceras har vi ännu inte sett hur börsen tar emot OmniCar. Vi har i vanlig ordning valt att teckna en liten post i denna IPO. Vi tecknade oss för 1500 aktier men fick en tilldelning om 960 aktier vilket tyder på att emissionsbolaget valt att anpassa tilldelningen proportionerligt utifrån det önskade antalet aktier och den överteckning som skedde.

Teckningskursen var 5,40 kr.

Ägare innan noteringen är Oliver Invest APS med 41,7 %, Tine Hertz APS med 26,4 % och Mayday Holding APS med 12,4 %. Förutom det illavarslande namnet ”Mayday” så verkar detta vara förhållandevis stabila storägare även om det inte finns någon garanti över hur länge de kommer sitta kvar i bolaget.

VD: Claus T Hansen
Aktiekurs: 5,40 kr
Antal ägare hos Avanza:---
Direktavkastning: ---
P/E: ---


Vår plan med de allra flesta nyintroduktioner är att sälja av med 20 % vinst de första dagarna för att sedan kliva på nästa IPO. Samma gäller för detta bolag men vi får se vad som händer. I såväl Surgical Science som Cimco Marine visade det sig att vi klev av för snabbt men det jämnar ut sig. Det ser vi om inte annat i Lauritz.com där vi är en av mycket få investerare som faktiskt verkar ha gjort vinst.


Vi följer upp investeringen i Omnicar:
208 % uppgång i Omnicar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.