onsdag 5 juli 2017

Dokumentär om Jan Stenbeck - a must see!



Fick ett tips om denna dokumentären på Twitter häromdagen och den är verkligen värd att titta på. Rekommenderas skarpt!

3 kommentarer:

 1. Hej Aktiepappa. Ser att du har både SCA och Holmen i portföljen. Jag har funderat på att investera i lite skog i framtiden. Vilket av bolagen tycker du är mest prisvärd att köpa och varför? Har sett många insiderköp i SCA den senaste tiden men har för mig att du hellre skulle köpa Holmen just nu? Om kronan stärks rejält framöver hur påverkar det resultatet för dessa två bolag? Vid vilken nivå tycker du respektive bolag är köpvärt? :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis, du har helt rätt i att jag föredrar Holmen. Jag gillar deras balans mellan både en stark balansräkning och en verksamhet med goda framtidsutsikter. Holmen gör kartong och allt fler varor säljs i kartonger. Allt från pasta i butiken till onlineköpta kläder. Det talas dessutom fortfarande om ett förbud mot plastpåsar i Europa.

   Därför tror jag på Holmen och jag tror att det alltid är köpläge i bra bolag. Även när de ser dyra ut.

   Radera
 2. Precis som du skriver kan man få vänta länge på att köpa bra bolag till extrapris. Har alltid månadssparat men försökt investera lite mera när börsen, alternativt bolag jag vill äga känns lite billigare. Viktigaste är att ha en bra vana och sätta undan en del av av sin lön varje månad. Tack för tips.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.