fredag 9 juni 2017

Zaplox gick upp 17 %

En av de IPO:er som vi skrivit om och deltagit i under våren är låsföretaget Zaplox


Efter en viss väntan blev det i förrgår dags för Zaplox att prova vingarna på börsen. Och det blev en skakig flygtur. En noteringskurs på 5,50 kr förändrades snabbt till en vinst när Zaplox första dagen handlades till dryga 7 kr för att därefter vara nere och vända på 5,15 kr.  Omsättningen var helt okej först dagen då 3,7 miljoner aktier bytte ägare och sista affären innan stängning gjordes av Avanzakunder på 6,45 kr. Det ger en uppgång på fina 17,27 % på en dag. Under fredagen har aktien svängt mellan 6 kr och 6,50 som blev stängningskursen.


Vår vana trogen när det kommer till nyintroduktioner så skulle vi nu sälja och ta hem en vinst på en fin procent för en dag. När det gäller Zaplox så tror vi faktiskt på företagets affärsidé och kommer därför sitta på dem lite längre och se hur de utvecklas. Investeringen var ganska blygsam (11.000 kr) vilket gör att det inte är några pengar som vi direkt kommer sakna och om de kommer med flera positiva nyheter så är det inte alls omöjligt att vi fyller på med fler aktier. Den senaste tiden har Zaplox radat upp tecknade avtal med allt från spanska hotellkedjan Mélia till amerikanska One Palm Apartments som handhar 32.000 lägenheter via sina olika bolag.


4 kommentarer:

 1. Har helt missat den IPO:n. ☺ Grattis till en bra affär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Vi skrev om den för ett gäng veckor sedan. Du får läsa på bloggen oftare ;).

   Radera
 2. Gratulerar till en bra start! Kommenterade tidigare att jag avstod (bl.a.) pga för få tecknade avtal. Verkar som de "sparat på krutet" alltså!

  Bland kommande IPO:s har jag fastnat för Sedana Medical som känns som en ovanligt stabil medtech-notering. Teckning senast 16 juni.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack skall du ha! 😊

   Den har vi inte tittat på, men skall såklart göra det! Tack för tipset! 👌🏻

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.