fredag 23 juni 2017

Midsommar-Investeringar!

I anslutning till högtider har vi människor en tendens att öppna lädret och handla extremt mycket. Det talas om ökning med ca 13 % jämfört med vanliga helger vilket är blygsamt jämfört med julen och påsken. På en front där midsommar slår det mesta är spriten. 70 % ökning av försäljningen noterar Systembolaget för Midsommarveckan.

Ica & Willys


Svensk midsommar är nog för det flesta färskpotatis och sill som förknippas med högtiden. Sillen som står på vårt bord kommer oftast från Abba Sea Food som sedan 2013 är sammanslaget med Procordia dvs Orkla. Dessvärre är bolaget inte börsnoterat i Sverige utan vi får i stället inhandla deras produkter via Ica eller Willys i stället. 


Till skillnad från våra andra högtider på året så dricker vi svenskar inte must till midsommar, utan snarare förknippas midsommarfirandet med cider i olika former. Kopparbergs levererar drycker som passar både barn och vuxna. Gillar man inte söta drycker så kan man i stället hitta öl som Sofiero, Corona mfl. i sortimentet. För er som vill satsa på lite tyngre varor och inte räds utländska investeringar finns den populära sprittillverkaren Diageo med varumärken som  Smirnoff, Johnnie walker, Captain Morgan, Baileys mfl.

Essity


Dagen efter midsommar kan det eventuellt finnas en del att städa upp efter en blöt fest och vad passar då bättre än att göra det med papper och andra produkter från SCA:s avknoppning Essity.


Midsommar är den högtid då alla plötsligt skall bli som barn på nytt och leka massa lekar i alla dess former. Och inte nog med att vi hoppar runt som grodor kring midsommarstången. Inte konstigt att utlänningar tycker vi är lustiga 😉 Eftersom Investor både äger BR och Toys R us så tycker vi att det är en passande aktie.


Sist men inte minst finns det en sak vi svenskar förknippar med midsommarfirande, REGN! Så för att hålla er torra under midsommarhelgen så rekommenderar vi en titt på Fenix Outdoor som tillhandahåller produkter för en äkta svensk sommar! Denna investeringen fyller även funktionen att ni kan glädja er åt att er investering i alla fall går bra när ni ser alla blöta människor i regnet.

Trevlig Midsommar och hoppas att era investeringar drar nytta av helgen!


/Aktieflickvännen & Aktiepappa


Vi äger såväl, Ica som Axfood, Investor och Essity men inte Fenix outdoor eller Kopparbergs.

10 kommentarer:

 1. Dags att köpa Kopparbergs nu då och vara med på raketresan med USA :) Ökade själv lite när jag insåg att den främsta återförsäljaren i Storbritannien är ASDA, vilka är ägda av Walmart. Alltså förmodligen inte bara bryggeriet som är intresserade av lanseringen, utan även butiksägarna.

  Är uppe i 667 st KOBR nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med lite tur i USA kan det bli en bra resa i Kopparbergs. Snyggt innehav du har. Och antagligen kommer det vara ÄNNU bättre framöver.

   Radera
 2. Trevlig midsommar på er! :) vad menar ni med att Orkla inte är börsnoterat? Jag äger själv Orkla som en del i portföljen! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart har du rätt! Det är vi som är fast i den svenska börsen. Där är de inte noterade längre.

   Har Orkla varit en bra investering?

   Radera
 3. Härligt inlägg. Jag valde mellan Kopparbergs, Axfood, H&M och Cloetta till min midsommaraktie.

  SvaraRadera
 4. Härligt inlägg :-)

  Glad midsommar till dig och aktieflickvännen :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Kopparbergs är aldrig fel, nej, speciellt för oss aktieägare. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske är det läge att ta in Kopparbergs i portföljen. Vi får se.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.