onsdag 28 juni 2017

60% sparkvot i Juni

Det var en positiv överraskning för Aktieflickvännen när årets löneförhöjning kom. Det blev närmare bestämt en ökning av månadslönen med 5,2 %. Grundlönen gick från 34 700 till 36 500 per månad. Tillkommer gör OB-tillägg, övertid mm vilket ihop med nedanstående gav en riktigt fin lön på 58 018 kr före skatt denna månad. Det ger inte samma summor som bloggkollegan Vill ha allt som själv drar in över 60 000 netto denna månad men ändå.

Eftersom arbetsgivaren inte betalar ut lönen direkt blev det retroaktiv lön från 1 april som utbetalades nu i slutet av juni. 

Det här blev såklart mycket positivt för månadens resultat på sparkvot som uppgick till 60%, vilket är bättre än normalt. Genom att försöka hålla utgifterna på samma nivå varje månad och leva efter en budget finns det därför utrymme att spara allt extra som trillar in på kontot. Självklart sitter pengarna redan på Avanza, redo att investeras. Dock gjordes ett litet kortsiktigt impulsinköp förra veckan i Mr Green efter att de fått köprekommendation från Affärsvärlden. Hittills har det inte varit den mest lyckade affären och hur länge innehavet får stanna i portföljen är än så länge oklart. 

Troligtvis kommer det bli köp framöver i redan befintliga bolag när köpläge uppstår!

/Aktieflickvännen

22 kommentarer:

 1. Cool bild och grattis till löneförhöjningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stefan! ☺️ Bilden symboliserar känslan på ett mycket bra sätt!

   Radera
  2. Hej, jag är inte bara för att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: drogunduspellcaster@gmail.com jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. Då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav denna stora man kontakt med mig och jag gav alla de föremål som han behövde för stavningen och nu är jag glad igen att vara kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: drogunduspellcaster@gmail.com om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Lotteri stava / Lycka stava
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Äktenskapsstavar
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. graviditetsförlopp
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner
   11. Förbjudande stavning

   Radera
 2. Mycket fin lön och enormt bra sparkvot Aktieflickvännen. Ge oss gärna dina tips inför och efter lönesamtalen ^.^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag får helt enkelt skriva en manual! Lyckades faktiskt få i princip samma höjning förra året! 😁

   Radera
 3. Har du några rika tjejkompisar så finns jag här for the taking ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, mina kompisar är tyvärr mer köpsugna och slösaktiga jämfört med mig! Men skall ha dig i åtanke 😉

   Radera
 4. Grattis till löneförhöjning och fin sparkvot :)

  SvaraRadera
 5. Imponerande sparkvot och imponerande löner. Ni har intressant långsiktig portfölj och jag tycker att ni resonerar klokt i många av blogginläggen.
  Marcus

  SvaraRadera
 6. Grattis till en fin löneökning samt fin sparkvot. Jag är säker på att du gjort dig förtjänt av den :-) Själv räknar jag med att min timlön på 136 kr kommer stå still i år eftersom kommunen här gav en löneökning förra året. Men som tur är brukar min andra arbetsgivare ge en 3-4 kr mer i timmen varje år och det är ju inte fel. Det är tur att det inte är dom höga inkomsterna man blir rik av :-) Fortsatt lycka till med arbetskarriären.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är otroligt att ni inte får höjning i år också!

   Kan bara instämma på det sistnämnda! 😉

   Radera
 7. Grattis till en fin sparkvot! En sån löneförhöjning är inte fel den heller, men jag upplever det som svårare och svårare att få lönehöjning ju mer man tjänar, det var lättare att få till större lönehöjningar när man var i början av sin karriär än nu när det känns som man nått "taket", chefen kan inte säga något mer jag kan göra för att höja lönen mer än avtalet 2,2% då jag har full pott i alla kriterier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas kunna löneöka kommande år också då det saknas många av min profession och lönerna måste höjas för att bibehålla och locka personal.

   Men tills dess får jag vara nöjd med årets löneökning som jag är nöjd med 😊

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Bra jobbat med löneökningen! Va jobbar du med som har möjlighet till sån ob? Själv har jag nyss landat ett nytt jobb där jag går upp ca 30% i lön från mitt förra jobb. Sparkvoten kommer såklart höjas efter det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innebär det att du fick jobbet du sökte? Grattis i så fall! 😉

   Jag arbetar som sjuksköterska och det blir mycket obekväm tid vilket ger ob men också ett visst tillägg.

   /Aktieflickvännen

   Radera
  2. Hm, vet inte vilket jobb du syftar på då jag sökt rätt många. Men det här är ett riktigt drömjobb som HR-specialist :) Ska bli så roligt!

   Jaså!? Så hör man hela tiden att sjuksköterskor har så dåliga löner ;) Det är ju det positiva med sådana jobb att man kan ta extrapass och då få upp lönen. Skrivbordsjobb funkar ju ofta in så, utan där ingår övertid ofta arbetstiden mot att man får en extra veckas semester, vilket gör det svårt att påverka lönen månadsvis. Nu kommer jag dock ha rätt till övertid men tror inte att det kommer vara så mycket sånt i den nya tjänsten. Dock skönt nu när barnet är litet för då vill jag ju fokusera på henne.

   Radera
 10. Tänkte på det där jobbet du skrev om på sparsmart, som gav mycket diskussion 😊

  Jag har tur som har en ganska bra lön men generellt är gruppen underbetald. Jag arbetar mycket helger och övertid vilket ger mer, kanske inget man vill göra i längden då alla andra är lediga men fungerar bra just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det var inte det jobbet som jag var på intervju för som jag skrev om i Sparsmart. Detta är en intervju jag fick senare. Tur var väl det att jag inte fick de första jobbet för det jag har fått nu är ett mycket större kliv uppåt i karriären och kan nog öppna en del nya dörrar för att ta sig ännu längre uppåt i framtiden :)

   Tips till er som är Sparsmarta och bor i Göteborg... I helgen öppnar en ny inomhusmarknad på Hisingen och de har nu erbjudande om att sälja sina saker till halva priset. Stället heter Hyllis. Två tjejer som har startat det, och det vill man ju såklart stötta, så jag har bokat en hylla i helgen. Ska bli intressant att se hur mycket jag får in. Men ni kanske inte har några saker kvar att sälja efter erat säljrejs för några månader sen? :)

   Radera
  2. Tack för tipset!! Återkom gärna med om hur det fungerade! Vi skall titta närmare på det, för lite saker har vi nog undanstoppade 😉

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.