lördag 25 februari 2017

Säljer Ica med 8,2 % vinst


Veckan har dels bjudit på all time high i alla portföljerna och det har även uppkommit ett par fina tillfällen för nya aktieköp samt också någon försäljning.


Aktiepappa har i veckan köpt 400 st Resurs holding för 55,50 kr och 54,75 kr. Försäljning av innehavet i ICA gjordes till en kurs om 293,30 kr  vilket gav en vinst på 22,30 kr per aktie. Detta har delvis ingått i planen men om ärligheten ska fram så var egentligen säljkursen 300 kr. Dock kändes 293,30 tillräckligt nära för att det skulle klia i fingrarna. Ica slutade veckan på 292 kr så än så länge var det rätt beslut. Planen är att innehavet i Axfood ensam ska stå för dagligvaruhandeln i portföljen. Axfood är med sina 1.100 aktier numera det tredje största innehavet i portföljen efter  Svolder och HM


För Aktieflickvännens del har det blivit 40 st Swedbank för 226,70 kr. Samt ytterligare 200 st Resurs till en kurs om 55,15 kr. Genom dessa köp har kommande utdelningar ökat med 1.128 kr.

Resurs Holding har i veckan tappat nästan 10 % pga att en av storägarna Nordic Capital sålt aktier för  uppskattningsvis  1 miljard kronor.

I övrigt kan vi meddela att bloggen slog alla tiders besöksrekord under torsdagen och vi tackar alla besökare och bloggkollegor för att ni är med och gör skapar en levande blogg genom att läsa och kommentera.Tidigare inlägg om Axfood
Tidigare inlägg om Resurs Holding

18 kommentarer:

 1. Härligt att höra om dina köp och sälj affärer :) Angående Ica har aktien gått ganska bra på sista tiden. Har full förståelse att Axfood räcker då du har ett stort innehav där. Jag väljer dock att behålla både Axfood och Ica. Ser båda som fina defensiva innehav. Glöm inte att uppdatera portföljen till höger på sidan ;) Ha en fin Lördag du och aktieflickvännen :) Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt väntat med att sälja Ica för jag tror att det var du som rekommenderade att behålla dem båda. Nu ville jag dock ha loss lite pengar för att öka mitt innehav i Resurs och då fick de Ica stryka på foten. Tack för påminnelsen. Nu är det rätt i portföljen.

   Ha en go helg du med!

   Radera
 2. Grattis till en fin affär och besöksrekord!

  Sålde också ICA nyligen för att helt vikta över till Axfood men du fick 2-3 kronor mer än mig per aktie. 1 100 Axfood-aktier måste sitta gott - då får ni 6 600 kronor i utdelningar redan om tre veckor! Själv har jag min första tusenlapp i utdelning från en enskild aktie att se fram emot från just Axfood.

  Är egentligen inget fel med ICA men det finns bättre aktier och kommer säkert dyka upp nya lägen att köpa tillbaka billigare igen. Tycker det är ett rimligt företag att parkera pengar i när det är brist på alternativ och kursen är lågt värderad som man precis som vi bägge gjort kan sälja av när bättre köplägen uppstår i andra aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det låter som om vi resonerar väldigt lika när det kommer till både Axfood och Ica. Haha, nu rimmade jag med ;).

   Ha en fortsatt go helg Utlandsutdelaren.

   Radera
 3. Grattis till bra affärer och besöksdrag. Fortsätt i samma stil!

  SvaraRadera
 4. Grattis till besöksrekordet. Håller med om att Ica ser oerhört dyrt ut på dagens nivåer. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Och när det gäller dyrt så tänkte jag likadant när jag gick ur SEB på 88 kr i höstas. :/

   Radera
 5. Hej Aktiepappa!
  Var det värderingen i sig som fick dig att sälja ICA eller var det just p.g.a. innehavet i axfood?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronan, det var nog en kombination. Jag hade en för liten post i Ica tyckte jag och hade jag inte haft Axfood så hade jag nog köpt fler Ica. Det kombinerat med att Ica pendlat mellan 270 och 290 i ett år fällde avgörandet.

   Radera
 6. Grattis till besöksrekord! Mycket välförtjänt. Jag läser dina inlägg med stort intresse.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Egon. Det är ömsesidigt. Läser dina inlägg också.

   Radera
 7. Grattis till besöksrekordet :) Är lite nyfiken på hur har det gått med er utamning i februari? :)

  //Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emelie! Försäljningsprojektet? jodå vi jobbar på och uppdatering kommer efter 1 mars då vi ska kunna sammanställa hela projektet. Jag kan väl säga att vi har fått jobba på lite extra här på slutet. 12 försäljningar ligger ute just nu och den mest inkomstbringande av dem alla avslutades faktiskt under dagen. Pengarna (7.500 kr) är inbetalda och den hämtas i eftermiddag kl 17.00.

   Vi återkommer i ärendet.

   Radera
  2. Kul, då klickar jag in på onsdag igen (ifall jag kan hålla mig så länge)
   Go avslutande. Måste ta tag i våra färsäljningar!!

   /Emelie

   Radera
 8. Hej och tack för en bra blogg :) Jag är relativ ny på att handla med aktier och har redan gjorde flera dumma affärer.(Bland annat köpt in mig i akiter som nästan nått toppen på ett rally, sen sålt försent) Hur som helst har du några bra råd till mig som inte har så stort kapital att handla med än? Ca 40k nu, började på 70k för några månader sen. Min plan är att öka portföljen så pass mycket att jag kan börja göra bra vinster på utdelningsaktier. Vilket känns som att jag behöver en större portfölj. Eller tänker jag fel? Angående Axfood, hur fungerar det med att ta del av utdelningen. Räcker det att ha köpt in sig innan årsstämman?

  Mvh Tillväxtrookien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rookien, roligt att du läser och kommenterar.

   Mitt råd när det gäller att köpa aktier är att köpa stabila bolag som delar ut vettigt. Har man inga andra aktier förordar jag investmentbolag för då får man en fin spridning. Tex Investor eller Kinnevik som delar ut ca 3 %. Det finns inga genvägar till förmögenhet. Ju snabbare man inser det och slutar lyssna på Fingerprintmiljonärer desto bättre.

   På årsstämman beslutas hur stor utdelning företaget ska lämna samt vilken dag som ska vara sista dag då aktien handlas utan rätt till utdelning. Det är samma i alla företag. Regleras i Aktiebolagslagen.

   Radera
 9. Hej allesammans, mitt namn är Elizabeth, jag gick igenom en artikel och grunda ute om en man som heter Dr Bomoh. Jag har lidit av upplösningen problem med olika killar. Jag var tvungen att kontakta spell caster. Steve var på väg att lämna mig för en annan kvinna. men jag tror jag kunde ha honom tillbaka och göra honom bo och bott positiva. hör och häpna hjälpte Dr Bomoh mig. Steve och jag är gifta snart. Dr Bomoh är sådan en trevlig man, han hjälpte mig sluta mitt hjärtstillestånd problem också. Tack till honom och Tack Gud för gåvan ges till honom. Om du har några som helst problem, kontakta honom på den här email: godbomohspirit@gmail.com

  kontakta honom för följande och se det stora arbetet av Dr Bomoh:
  (1) om du vill att ditt ex tillbaka.
  {2} Om du vill vara mycket framgångsrik
  (3) om du söker efter ett jobb vill
  (4) du främjas på kontoret.
  (5) Du vill kvinnor/män att springa efter dig.
  (6) Om du vill ett barn.
  (7) Du vill vara rik.
  (8) du vill få äktenskapet trollformler
  (9) ta bort sjuk från din kropp trollformler
  (10) Business spell
  (11) lotteri vinnande nummer
  (12) ta tillbaka förlorade kärlek och många fler...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.