tisdag 21 februari 2017

Min bästa investering!


Ni som följt bloggen ett tag har säkert läst det inlägg jag skrivit om Svolder. Det är ett av de absolut mest lästa alla kategorier vilket sannolikt beror på att det ligger i topp över våra populära inlägg och dels på att det faktiskt är rätt så få inlägg/artiklar skrivna om just Svolder. Jämför man med HM till exempel så finns det lite mer skrivet om dem. Söker man efter SvolderGoogle så visar första sidan nästan bara träffar från Svolders hemsida. Chansar mest har skrivit något 2015 som visas och vårt inlägg finns också med. Men det ser som sagt tunt ut kring Svolder.


Varför jag tycker så mycket om Svolder då? Ja man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord. Eller är det hundra. Svolder har gått bra. Jag har hållt min strategi och gått in tungt och de har sedan gått bra. Men anledningen till att jag gick in i dem från början var att de delade ut bra och de hade ett system som höll nere investmentrabatten som tilltalade mig. Efter utdelning tappade de dubbelt eftersom de delade ut procent på innehavet istället för på vinsten och direkt efter utdelning handlade jag fler aktier varje år. Svolder är helt enkelt min snöboll och nu när småbolagsaktier rycker har den börjat rulla på riktigt. Ni som undrar över antalet så är detta en bild från min Aktiedepå. Resten av aktierna finns i ISK och har ett lite högre inköpsvärde (102 kr) men de är bara 100 till antalet.

Svolder är mitt mest kära bolag och min bästa affär. Vilka är era favoriter?

26 kommentarer:

 1. Du har verkligen haft en fantastisk avkastning i Svolder :) Hur många år har du ägt aktien? Handelsbanken är nog den aktie som gett mig mest avkastning. H&M var tidigare min bästa aktie innan jag sålde av innehavet 2014. Men utanför aktiemarknaden är familjens bostadsrätt en bra investering. I dagsläget tror jag att vi skulle få runt 150 % mer än vi köpte lägenheten för. Dock har vi renoverat i stort sett hela lägenheten :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte när jag köpte de första. Säkert 10 år sedan iaf.

   Ja, bostad brukar vara bra! Det jobbiga är att man ofta köper något nytt och dyrare när man säljer sin bostad så det blir inga cash över.

   Radera
  2. Ok det kan man kalla långsiktig :-) Får hoppas Svolder fortsätter i samma fina takt :-) Med vänlig hälsning Slimis

   Radera
 2. Min bästa "chansning" måste vara ASTG, köpte på 8 öre och sålde det mesta kring 1,20 kr. Blev en fin vinst. Har kvar en liten post.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I de lägena ångrar man att man inte gick in med 200 000 kr. ;)

   Radera
 3. Min bästa ökning som finns i portföljen är Intrum som ökat 230%
  Favoriten är nog Investor och Skanska för tillfället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Investor är också lätta att tycka om. Ett fint bolag.

   Radera
 4. Min bästa investering hitintills är nog Spiltan, jag köpte 2011 tror jag det var, och inklusive utdelningar så har den gett över 700%. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Clickbait så det heter duga!!!

   Radera
  2. Inte dåligt på den korta tiden. Hoppas du investerade rejält!!

   Radera
 5. Hehe ja söker man på "Svolder blogg" så får man Aktiepappa som nummer 2 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe,ja som sagt; det skrivs för lite om Svolder ;).

   Radera
  2. Yep! Och kikar man i din portfölj så har du verkligen ett rejält knippe Svolder

   Radera
 6. Ripasso Energy är jag upp 27 900 % i. Fick den via Dividend som delar ut aktier.

  Kolla gärna in Dividend. Ett lite kul bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en svårslagen investering; 27 900 %. Hur länge har du haft Ripasso?

   Ska kolla in Dividend.

   Radera
  2. Den kom som utdelning från Dividend i slutet på september. Den fick ett anskaffningsvärde på 1 öre. Därför den häftiga uppgpngen i %. Jag tycker Dividend har en kul affärsidé.

   Radera
 7. Väldigt fint bolag, går ej att säga mycket mer än det, äger Svolder B i min dotter portfölj och den är upp runt 30%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer! Båda mina barn äger också Svolder. Lite mindre poster dock. Lillgrabbens innehav är upp 1.150 % ;).

   Radera
 8. Onekligen ett fint bolag! Synd att man inte var med tidigare. Vad tror du kring köp av svolder idag? Värt att köpa in sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett riktigt bra bolag som Svolder är aldrig fel att köpa. Jag avrådde faktiskt en vän för ett drygt år sedan från att köpa Svolder när de stod i 120 kr. Då hade de just gått upp 20 % och jag tyckte att de var dyra. Det var ett dåligt råd... Jag skulle inte avråda från att köpa Svolder men jag ser dem inte som de allra första aktien jag skulle köpa just nu. De delar ut lite för lågt för att jag ska gå in nu.

   Radera
 9. "Vi köper aldrig aktier för lånade pengar". Jo det gör ni. Och det gör de flesta. Endast de som bor i HR eller har finansiella tillgångar som överstiger bolånen (alt saknar bolån) kan påstå nåt dylikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du läst bloggen så vet du att ingen av oss har några bolån så du har tyvärr fel. Det är just det vi menar med att inte köpa för lånade pengar. Men det är roligt att du läser vår blogg och kommenterar.

   Mer info om våra tankar i frågan finns bland annat här:
   http://aktiepappa.blogspot.se/search/label/Amortera

   Radera
 10. Vad jag önskar att jag hade dig som pappa när jag växte upp, jag är idag 30år och det har exakt tagit mig 30år för att fatta att det här är viktigt.
  Jag har nyligen börjat månadspara på ett isk konto hos avanza till familjen och till min dotter. Jag sparar i aktiefonder med låga avgifter för ett långsiktigt sparande. Jag hoppas jag lär mig att en dag kunna köpa lite aktier. Tack för en grym blogg, jag har många många timmar här inne .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en jättefin kommentar Mattias! Jag utnämner den utan tvekan till den bästa kommentaren vi fått på bloggen alla kategorier. Riktigt roligt att vi kan inspirera och att du uppskattar det vi skriver. Hör gärna av dig om du har frågor eller ämnen som du tycker vi ska ta upp på bloggen.

   Radera
 11. När jag investera vill jag att utdelningen ska har ökat i 10 år, det har den inte gjort i svolder den har gått mkt upp o ner! Vad beror det på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. sina respektive bolag efter att Svolders kostnader dragits av. Tidigare delade de ut 5 % av börsvärdet eller om det var substansvärdet. Minns inte vilket och det är ändå historia nu.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.