torsdag 9 februari 2017

Kickoff 2017

Så var det dags för kickoff igen för Aktiepappa och aktieflickvännen. Denna gången bar det av söderut till ett trevligt hotell där Aktiepappa blivit inbjuden för att testa anläggningarna inför eventuella framtida bokningar.

Efter visning av hotellets samtliga utrymmen, såväl konferensen som rum och restauranger blev det till att utforska faciliteterna på egen hand. Aktieflickvännen fick även denna gången äran att följa med för att dels agera sällskap och dels hjälpa till med omdömet. Efter att ha gjort oss hemmastadda på rummet bar det iväg till Spa-avdelningen för att slappna av lite och för att känna in stämningen. Efter någon dryg timme var vi avslappnade och rena och det började bli dags att jobba.

Upp till rummet där vi först fick möblera om så att vi fick till något som liknade ett kontor. Vi hade fått en flaska bubbel från personalen. (Antagligen en liten muta för att de ska få bra omdöme.) Och vi hade tagit med lite egen plockmat som vi dukade upp på vårt nya kontor. Självklart riggade vi ”kontoret” med våra splirrans nya anteckningsblock som Aktiepappa roat sig med att plocka fram. Dukat och riggat, dags att jobba.

Måluppfyllelse:


1.      Vi har nått de sparmål vi satte upp på förra kickoffen med en total pott om 130 000 kr kontant för flickvännen samtidigt som Tele2 lämnat hennes portfölj. Aktiepappa har investerat 116 000 kr på börsen enligt plan.
2.      De aktier vi plockat ut på senaste kickoffen var Axfood, Investor, Swedbank och Ratos. Samtliga dessa bolag finns nu i portföljen och de har dessutom fyllts på i den mån de fanns där sedan tidigare.
3.      Planen var att sälja JM om de nådde 240 kr, dock vidhölls inte det utan de finns faktiskt kvar i portföljen. Sett i efterhand var det ett smart drag då de numera står i 280,20kr. Vilket ger en värdeökning på 34,83% sedan köp i mars 2016.
4.      Kinnevik har fortfarande inte fått en plats i Aktieflickvännens portfölj men finns fortfarande under bevakning.

Nya mål:


1.      Aktieflickvännen ska investera 9.000 kr per månad i aktier fram till April. 5.000 kr ska avsättas till en utbildning. Från maj till Augusti ska samtliga sparade pengar förvaras kontant på konto.
2.      Köp ska i första hand göras i Ica, Swedbank och Investor för flickvännen och i Björn Borg och i Tele2 för Aktiepappa. Eventuella lottsedlar i form av fler aktier i Seamless kan göras om speldjävulen slår sitt grepp i oss ;).
3.      Lite nya uppslag som vi vill blogga om finns i hyresmarknaden med lite förklaringar till hur hyreslagen fungerar och hur det påverkat vår bostadsmarknad, film om Fingerprint, Teknisk analys och löntagarfonder med mera.


Ny kickoff planeras till efter sommaren. I vilken mån kör ni som läser bloggen familjekickoff och hur brukar de i så fall se ut?

14 kommentarer:

 1. Kul koncept med kickoff:) Skulle vilja göra något liknande här hemma.

  Hur beter man sig för att få prova-på-nätter mot ett omdöme? Låter ju helt klart rätt trevligt:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. I jobbet har jag ansvar för att boka konferenser och då vill ibland anläggningarna visa upp sig.

   Tack för att du alltid kommer med bra kommentarer Pengaregnet.

   Radera
 2. Hej, detta berör inte det aktuella ämnet. Men jag undrar hur du ser på Holmen nu efter rapporten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har i grunden investerat i Holmen pga deras extremt starka balansräkning. De äger galet mycket skog och köper du 100 aktier i Holmen blir du indirekt ägare till 1.5 hektar skog.

   Senaste rapporten visar att de även kan få pappersdelen att tjäna pengar och om Holmen går under 320 kr så kommer jag köpa fler.

   Radera
 3. Jag har försökt involvera min sambo i det här med aktier och ekonomi. Men, tyvärr svårt att få något gensvar, hon överlåter het enkelt det där åt mig. Lite trist kan jag tycka. Men, det är nog bara att acceptera att vi alla har inte samma intressen här i livet. Så i vår familj är det lite så att hon spenderar pengarna och jag drar in dem :) Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa att dra med henne på Spa som jag gjorde. Villkor det mit att hon är med på kickoffen. Det värsta som kan hända är att ni får en trevlig kväll.

   Vad tycker ni om våra brevpapper förresten?

   Radera
 4. Riktigt trevligt och härligt initiativ med familjekickoff! Tar med det som inspiration :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt en riktigt bra grej! Själv har jag lånat idén från miljonär innan 30.

   Radera
 5. Har haft budgetmöte årligen sedan 10 år ungefär. Snål som man är blir det på hemmaplan.

  Riktigt bra mål och kul att ni når dem! Ser fram emot kommande inlägg och diskussioner om hyresmarknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag började faktiskt skriva på ett inlägg om hyresmarknaden och hur hyreslagen påverkat boendesituationen i Sverige och efter 30 minuter hade jag två fulla A4. Får skala av lite och dela upp i omgångar tror jag...

   Radera
 6. Haha, mycket stiligt brevpapper :)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Äntligen någon som uppmärksammar det viktigaste i hela inlägget ;).

   Radera
 7. Kul koncept med kickoffs, testade något liknande med Fru Snålgris för något åt sedan, men det var inte så uppskattat kan man ju milt uttrycka det. Det ansågs oromantiskt och tråkigt. Och visst, Frugan har väl inte samma entusiasm som jag när det gäller ekonomiska mål, hon mer "hänger med", men jag försöker ändå att hon ska vara delaktig lite, då hon är 100% med på slutmålet (sluta konsumera skit för att kunna skaffa boende i värmen och sluta jobba tidigare). Det är nog mer delmålen på vägen som hon inte bryr sig alls om (vilka aktier som ska köpas, om något ska säljas, nyckeltal). Brukar ändå varje månad visa några diagram över hur det går, som är uppskattade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har faktiskt planerat väl (vägrar kalla det tur) och skaffat rätt tjej. Ekonomi och investeringar är både viktigt och roligt vilket vi båda tycker!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.