onsdag 15 februari 2017

Kvalitetsinlägg från senaste veckan

Så här mitt i kvalitetsbloggarveckan har vi försökt sammanställa ett antal blogginlägg från föregående vecka som vi tycker andas kvalitet. 


Eftersom kvalitet kan vara väldigt olika för olika personer ska ni inte se detta som någon form av facit utan snarare som ett uttryck för vad vi tycker om att läsa.

Först upp på listan hamnar självklart Mr kvalitetsbloggare him self: Onkel Tom som har initierat hela tanken med denna kvalitetsbloggarvecka. Ett mycket bra initiativ som oavsett allt annat inte kommer sänka kvaliteten på blogginläggen i alla fall. 

Nästa inlägg som slår oss som kvalitetsinlägg är Spara klokt som gjort en riktigt fin sammanställning av Castellum. Ett gediget inlägg med en lite annorlunda touch som visar något nytt med ett nästintill sönderbloggat företag. 

Att välja lycka har gjort en riktigt kvalitetsfylld sammanställning av Archer Daniels Midland (ADM) och oavsett att man tycker om företaget eller ens investerar i det eller i samma land så får ett så pass genomarbetat och bra inlägg klassas som kvalitet. 

Slimis har i veckan gjort vad vi kallar just en ”Slimis” och köpt och sålt Handelsbanken för 1,4 miljoner kronor. Om inte bara beloppet hade räckt för att imponera så gör det faktum att Slimis hittat ett helt eget sätt att tjäna pengar på sina aktier att han kvalar in på vår kvalitetsbloggarlista. Ett kort men innehållsrikt inlägg som bidrar till fler sätt att tjäna pengar på aktier. 

Lundaluppen behöver egentligen ingen motivering för att hamna på listan. De allra flesta av luppens inlägg kvalar i vårt tycke in. 

Avanzabloggen med Claes Hemberg har i veckan skrivit om en av de saker han brinner mest för; att få bolåntagare att pruta på räntan. Ett informativ och bra inlägg som trots sin korthet ger all den information man behöver. Detta kopplat till ett antal länkar för den som vill fördjupa sig inom de olika områdena. 

Som den uppmärksamma läsaren märker så tycker vi att kvalitet inte per automatik hör ihop med långa inlägg. Nej för oss handlar det snarare om att visa på något som vi inte visste tidigare och gärna på ett kortfattat och informativt sätt.


Vad är bloggkvalitet för er?

7 kommentarer:

 1. Har många favoritbloggar. Bland annat din då du skriver om lite allt möjligt intressant. Claes Hemberg gillar jag. Han får sparandet att låta så lätt och upplyser småsparare om allt möjligt viktigt. Det är otroligt så många fina svenska bloggar som skriver om ekonomi och sparande. Precis som dig tycker jag ett kort inlägg kan vara precis lika intressant som ett långt. Tack för en intressant blogg och fortsätt i samma stil :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillar det vi skriver Slimis! Vi gillar din blogg med!

   Radera
 2. Tack för omnämnandet. Nej, kvalité behöver inte vara långt. Jag har ju försökt skriva på ett annat sätt denna vecka, men tyvärr kom livet i mellan så det hinns inte med så mycket.

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där med livet som kommer emellan. Men man får kanske se det som något positivt. Tänk om man INTE haft livet utanför bloggen? ;)

  SvaraRadera
 4. Mycket bra sammanställning tycker jag.
  Jag har försökt att under veckan också delta i den här veckan men när jag funderar på hur jag ska tillföra mina inlägg mer kvalité så slutar det alltid med att jag skriver som jag alltid gör :)

  Antar att det är kvalité för mig, att vara sig själv ^^

  SvaraRadera
 5. Själv gillar jag att läsa om hur folk tänker och resonerar kring pengar, köp, strategier. Tekniska analyser är kul de också, precis som inköp, försäljningar och månadsrapporter. Men "tankar för dagen" tycker Herr Snålgris är extra intressanta. Tycker även att man ska skriva som man själv vill, med den berättarteknik man vill och med det innehåll man vill och de som inte av någon anledning gillar det, ja det finns ju gott om andra bloggar att läsa. En röd tråd genom bloggen är också något som är trevligt, inte för mycket utsvävningar om än det ena och än det andra...

  SvaraRadera
 6. Kan bara instämma på er bådas kommentarer! Sen kommer det till smak vad som är kvalitet för den ena, kanske inte är kvalitet för den andre! Tack för era åsikter!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.