torsdag 14 juni 2018

Första handelsdagen för Freetrailer

Idag gör Freetrailer debut på börsen.

Idag är det dags för den senaste i raden av våra IPO-investeringar. Freetrailer är ett bolag vars affärsidé handlar om att hyra ut släpkärror utan kostnad till kunder. Verksamheten ska dra in pengar via dels tilläggstjänster och dels via att man erbjuder reklamplats på släpkärrorna. En rätt så smart affärsidé om du frågar mig. Om den går att omsätta i verkligheten återstår att se. Det nya med Freetrailer är inte bara att de är gratis för användaren utan de har även ett nytt smart elektroniskt sätt att låsa och låsa upp kärrorna vilket ska underlätta. 

I dagsläget bedriver Freetrailer verksamhet i Danmark, Sverige och Norge men de planerar att expandera till Holland, Belgien, Tyskland och Finland. Tillväxtmöjligheter helt klart även om vi är osäkra på hur konkurrensen ser ut i de länderna.

Fakta om Freetrailer

Teckningskurs: 4,5 DKR

Sista dag att teckna: 29 maj 2018 (passerat)
Börsvärde: 38,2 MSEK pre money
Första dag för handel: 14 juni 2018
VD: Allan Sönderskov Darré
Lista: Spotlight (fd Aktietorget)Igår kväll nåddes vi av nyheten att en ankarinvesterare utökar sitt åtagande och tecknar ytterligare aktier till en premie på 17 % jämfört med teckningserbjudandet. Detta kombinerat med en lockup på 12 månader skickar tydliga signaler om att den här investeraren tror på företaget och dess affärsidé. Det ser helt enkelt ut att bli en rolig börsdag för Freetrailer i dag.

Vi valde att teckna en liten post på 1.200 aktier och fick tilldelning på det beloppet. Planen är att försöka hitta en hyfsat snabb exit på vettiga pengar men om vi blir sittande ett tag så känns inte det katastrofalt det heller.


Läs mer om IPO:er

Att lyckas med IPO-investeringar (film)
Bodyflight - en flygande IPO
Spotify på väg mot börsen
Ibland har man tur
En ny IPO-raket


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.