måndag 11 juni 2018

90% Nedgång

Vilken skitaffär det var att kliva in i Bambuser!


När IPO-hetsen var som hetast 2017 skulle videoföretaget Bambuser noteras på börsen och med ankarinvesterare som Avicii borde vi kanske förstått att det inte skulle bli så bra. Jag menar han är en magisk musiker men som investerare var han oprövad. Och det slutade inte väl heller. Och ja jag borde klivit av för länge sedan men som den dåre man ibland är satt jag och hoppades att det skulle lyfta. Det behövs inte mycket för att den här typen av företag lyfter med 100 % på en dag. Ett rykte om samarbete med Youtube eller en känd artist som väljer att använda dem skulle kunna rädda investeringen.

Nu sitter jag som sagt med dem som en surdeg i portföljen och då en försäljning skulle inbringa ynka 700 kr kan jag lika väl sitta kvar och hoppas. Jag finner i alla fall tröst i att de här chansinvesteringarna är en så liten del av portföljen. Den här typen av investeringar är riskfyllda och den här gången gick det som sagt riktigt riktigt dåligt men det kommer alltid nya möjligheter. Nedan kan ni läsa om en del affärer som gått lite bättre.Läs mer om våra IPO-investeringar:
En skitaktie stiger med 158 % (Bambuser)


12 kommentarer:

 1. Tråkig utveckling i Bambuser. Men du får glädjas över alla Ipo-investeringar som gått bra istället :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det. Vissa går bra. Andra går åt skogen. ;)

   Radera
 2. Tack för att du delar med dig motgångar! :) Det borde fler göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är roligare att vara med om och dela framgångar men det är ju självklart att vi för en och annan skitaffär. Det gör alla (som inte ljuger). Nästa snedgunga vi skriver om blir sannolikt HM eller Indentive. :(

   Radera
 3. Instämmer i det Steenberger skriver. Gillar att du delar både med och motgångar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt: det finns ingen som bara gör bra affärer. Tack för att ni allihop är med och skapar en levande blogg genom era kommentarer.

   Radera
  2. Detta var ju i ditt sammanhang en lite affär som gick snett. Har du förlorat mycket pengar (du väljer själv vad du anser vara mycket pengar) i ett bolag tidigare? Vilket isf. Vilken är din bästa affär, i rena pengar. Vet inte om du skrivit om det tidigare.
   MVH Pappa betalar?

   Radera
  3. Bästa affären i pengar är Svolder med 242.000 kr upp och sämsta är HM med drygt 60.000 ned.

   Radera
  4. Oj. Det var rejäla summor det. Kul med Svolder. Mindre kul med HM. Är det realiserade vinst?

   Radera
  5. No. Inget av det är realiserat. Svolder kommer jag aldrig sälja.

   Radera
 4. Man får se sådant som en viktig lärdom inför framtiden. Att undvika så procentuellt stora förluster är i förlängningen A och O för hög lönsamhet i portföljen.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ser det som en lärdom: investera inte i skit 😂.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.