onsdag 6 december 2017

Uppföljning av Swedish Wealth Institute”Vi lyckades bygga vårt varumärke till den nivån att investerare började kontakta oss och pengar slutade vara ett problem”


Känner ni igen orden från vårt inlägg här på bloggen den 22 april 2017.   Det var grundaren och vice VD av Swedish Wealth Institute som uttryckte de bevingade orden i ett youtubeklipp som vi länkade till i vårt tidigare inlägg om Swedish Wealth Institute. Efter att ha fått ett tips från an av våra vänner på Twitter vid namn Aktieproffset har vi nu sett SWI:s senaste årsredovisning. Första och senaste och möjligtvis sista årsredovisning med för det verkar inte gå så bra som Daniel Wood verkar vilja ge sken av. Vid en kontroll hos Kronofogden visar det sig dessutom att Swedish Wealth Institute har 2 st betalningsförelägganden registrerade hos myndigheten. De är betalda men detta först efter att de gått hela vägen och hamnat hos Kronofogden. Det är ingen merit direkt.

Omsättningen på 935.000 kr är i och för sig oroväckande då det innebär att många har gått på deras kurser och event. Event som enligt mig inte är värda att betala för alls och om pengarna kommer från någon som hoppat på deras investeringar blir jag verkligen orolig. På sina 935.000 kr har SWI i alla fall lyckats göra en förlust på 180.000 kr, vinstmarginalen är -20 % och soliditeten är 10 %.  10 % soliditet innebär en skuldsättningsgrad på 90 %. Inget vidare kan man säga.  Information om Swedish Wealth Institute och dess årsredovisning finns både här på Merinfo.se och på Allabolag.se  Detta verkar inte bromsa deras iver att få andra personer att investera i deras bolag. De har satt upp en ny sajt som Heter Global Capital Family och som verkar samla alla deras bolag: Swedish Wealth Institute, Sheldonwood International Completed Connections och Completed Research. Alla erbjuder ”investments” för investerare och alla är kopplade till Swedish Wealth Institute. Intressanta namn på företagen med: Global Capital Family; Globala kanske de är och de är en familj men något vidare kapital verkar det inte finnas. Samma med Swedish Wealth Institute; de verkar vara svenskar även om de talar bra engelska och det de har kan kanske med lite god vilja liknas med ett intstitut. Men någon wealth kan vi inte hitta.

Senast bodde våra ”real estate investors” i en lägenhet i Järfälla. Nu verkar de ha flyttat till en liten stuga i orten Bro. Närmare bestämt hit till Kevans stugby. (Jag rekommenderar verkligen att ni tittar till Kevans stugby i föregående länk.)  Inte heller flytten till Kevans stugby ger direkt sken av att familjen Wood är en så förmögen och framgångsrik fastighetsinvesterare som de själva vill ge sken av. Stugorna i området där kostar mellan 300.000 kr och 700.000 kr. Statistik går att se via Booli.se.

Vi skulle kunna sluta oss till att det vi gissade i vårt förra inlägg om Swedish Wealth Institute, nämligen att de är ett företag som inte riktigt håller vad de lovar, verkar stämma. De är alltså inte vad de utger sig för att vara: ”Swedens number one network for entrepreneurs and investors”.   Och vi vill å det bestämdaste råda er som läser bloggen att tänka er för både en och två gånger innan ni väljer att samarbete med eller investera i detta företag eller i/med några av personerna bakom det. Vi kommer alltså inte hoppa på varken SWI eller Sheldon Wood internationals erbjudanden om att investera i något alls. Speciellt inte i fastigheter som de försöker sälja in i detta klipp. (Notera gärna det skrynkliga lakanet de hängt upp i bakgrunden)


Disclaimer:


Vi kommer som sagt aldrig i livet investera eller boka upp oss på någonting som har med detta företag eller dessa personer att göra och om någon annan vill slösa sina pengar på detta så rekommenderar vi er att läsa på ordentligt först! Om ni sedan vill investera så är det såklart upp till var och en.Fler inlägg om Swedish Wealth Institute

Swedish Wealth Institute - vilken bluff!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.