fredag 1 december 2017

Time People GroupIPO-hetsen på börsen har delvis svalnat det sista och såväl Touchtech, Indentive och 2cureX har varit förhållandevis svala när handeln börjat. Självklart finns det dock ljus i mörkret. Såväl Scout gaming  som Awardit övertecknades, den senare rejält dessutom. Vår tidigare framgångsrika IPO-portfölj har sakta förvandlats till rena sänket och de små vinster vi kunnat plocka hem i till exempel 2cureX har visat sig feltajmade då kursen fått vind i seglen dagarna efter att vi har sålt.

Time People group tecknade vi utan att läsa på och får betecknas som en chansinvestering lite i blindo. Tilldelning fick vi i alla fall trots att erbjudandet övertecknades med ca 270 %.   Inga 1000 % likt vissa IPO:er direkt men man får vara nöjd med det lilla.

Vad är då Time People Group?  

Time People Group är ett konsultföretag med specialisering inom IT. Företaget grundades redan 1995 under namnet Giraff. 1997 startades Objektfabriken och 2008 ändrades till Time People Group. 2012 köper Time People Group Giraff.

”Time People Group ska vara Sveriges ledande specialistkonsultbolag som utvecklar och skapar möjligheter i det digitala samhället tillsammans med våra kunder.”


Fakta:


 • VD Magnus Lönn

 • Teckningskurs 19 kr

 • Sista dag att teckna -----

 • Minsta antal aktier att teckna 300 st

 • Första handelsdag 4 december (preliminärt)

 • Börs NGM Nordic NTF

 • Storlek på erbjudandet 23.750.000 kr

 • Antal aktier 7.250.000 stErbjudandet har redan löpt ut så nu inväntar vi första handelsdag. Om vi får gissa så tror vi att det kommer ske en liten, sannolikt ensiffrig, uppgång på morgonen direkt när börsen öppnar för att senare falla tillbaka ner mot teckningskursen. Så har det oftast sett ut när nya bolag med liknande överteckningsgrad kliver in på börsen. För vår del blir det sannolikt att kliva av om de går upp med mer än 5 %. Vi har bränt oss lite när vi avvaktat lite för länge det sista. Rätt eller fel får framtiden utvisa.11 kommentarer:

 1. Va!? Tecknar du utan att ens läsa på alls? Om jag får gissa, så ökar väl det chansen dramatiskt att du, förr eller senare, åker på en stor post just i de bolag med låg teckningsgrad, som du inte vill ha?
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag brukar faktiskt läsa på rätt så bra. Speciellt om jag tecknar större poster. Sen är allt relativt. jag har kollat upp dem någorlunda men inte lika mycket som jag brukar och det beror faktiskt på att tiden inte riktigt räckt till. I det här fallet är det småsummor som investeras och jag ser det lite som en trisslott. Eller några trisslotter ;).

   Radera
 2. Jag ansökte men fick inga, däremot fick jag acconeer. Där hoppas jag på 30% + vid öppning minst :) vad tror ni? Tack för en bra blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick med tilldelning för dem. Håller tummarna nu :)

   //Emelie

   Radera
  2. Roligt att du uppskattar det vi skriver Mattias.

   Jag fick också några få aktier i Acconeer och jag skulle inte bli förvånad över om de sticker upp med mer än 30 %.

   Radera
 3. Fick tilldelning av 300 TPG, la 10 min research innan jag tecknade mig - allt såg fint ut då och med en rimlig värdering så jag är inte orolig att de 5900:- ska bli värd 0:- över en natt. Gissar att vi stiger 5-10% i öppningen, så ingen dramatik direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja att de ska bli värda 0 kr är inte sannolik. Inte ens Freedesk lyckades med det ;).

   Radera
 4. Jag köper gärna dina Acconeer 30% dyrare än du betalde. Allt under 50% upp, skulle förvåna mig. Om det i förlängningen blir en Gom Space eller en Imint är svårt att sia om. Vägen till himlen är ju sällan spikrak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på hur övertecknade Acconeer blev har du säkert rätt. Vi får hoppas på en Omnicar eller Senzagen.

   Och nej jag säljer dem inte ännu ;).

   Radera
 5. Min första tilldelning nånsin och sitter med alldels för stort kapital än vad man ska gå in med. Så börjar bli nervös, hur länge vågar man sitta? :) det blir spännande . Jag tänkte sälja av snabbt , men hur snabbt? Nu får kommande vecka gå fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir alltid nervöst när man känner att man fått "för stor tilldelning". Min strategi när det kommer till IPO:er är faktiskt att sälja av ganska fort för att ta hem en vinst även om den är liten. Sen sätter jag pengarna i en ny IPO. I många fall har detta varit rätt medan det i vissa varit fel. Omnicar och Surgical science hade varit bättre att sitta kvar i medan tex Lauritz och Three gates var sköna att kliva ur.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.