söndag 5 november 2017

Aktiepappa har haft höstlov


Precis som barnen har vi på Aktiepappa tagit höstlov denna veckan. Det har märkts genom att vi inte har skrivit lika många inlägg samt att vi inte har varit lika ivriga besökare på andra bloggar som vanligt. Nu är det dock söndag och vi kommer rivstarta igen i morgon med samma fart som ni är vana vid att se hos oss.

Detta har dock inte hindrat oss från att göra lite affärer på börsen, Aktiepappa har bland annat sålt av lite aktier i Kinnevik för att vara beredd att betala det lilla skogsskifte som är köpt. Mer om detta kan ni läsa här på bloggen nästa vecka.  Veckan har även inneburit utdelning från Resurs holding. Detta var första delen i Resurs utdelning 2018. Resurs har till skillnad från andra bolag som delat på utdelningen, valt att tidigarelägga utdelningen istället för att göra som tex HM som ”lånar” pengarna till utdelningen från sina aktieägare. Vi föredrar såklart Resurs sätt att dela ut. Totalt trillade det in 4.050 kr i utdelning. Pengar som kommer hamna delvis i skogensinvesteringen.

För Aktieflickvännen kommer hennes del av utdelningen satsas i börsintroduktionen av Touchtech som går att teckna till och med i morgon via Nordnet. Avanza väljer dock att avsluta möjligheten att teckna Touchtech redan idag. Detta ger oss en fingervisning om vilken bank som har bäst kontakt med bolaget i fråga och därmed också ger sina kunder bäst chans att få tilldelning om IPO:n blir övertecknad.


Vi önskar er läsare en fortsatt go söndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.