måndag 6 november 2017

6 november tecknar vi Touchtech

Idag är sista chansen för er som vill teckna aktier i Touchtech


För oss Göteborgare är den 6 november mest känt för att den dagen firar vi kung Gustav II Adolf som var den regent som valde att grunda Göteborg. Det firar vi såklart med Gustav Adolf-bakelse. Och att teckna aktier i den senaste IPO:n: Touchtech.

Kortfattat kan man säga att Touchtech är ett företag som digitaliserar detaljhandeln i syfte att öka upplevelsen i och därmed försäljningen i butiker. Man har ett helhetskoncept med mjukvara som installeras på touchskärmar i butiker, på mässor, utställningar mm. Man vill helt enkelt koppla samman fysiska butiker med E-handel. En affärsidé som ligger i tiden – helt klart. Se gärna filmen om Touchtech. 

Fakta om Touchtech

 • VD Deniz Shaban
 • Teckningskurs 6,90 kr
 • Sista dag att teckna 6 november
 • Första handelsdag 22 november
 • Minsta teckningspost 1.000 st
 • Börs Aktietorget
 • Storlek på erbjudandet 10.005.000 kr 


Bland Touchtechs kunder återfinns välkända företag som Eton, MQ, Cervera, Odd Molly, Elkjøp, Apoteket, Mercedes, Volvo och Ford. Inga dåliga referenser om ni frågar oss. Om detta räcker för att skicka upp aktien med 100 % när de börjar handlas den 22 november återstår att se men i det fall vi får tilldelning ser det i alla fall lovande ut. Tittar man på vilka banker som Touchtech valt att samarbeta med så hittar vi Aktieinvest där. Det indikerar att störst chans att få tilldelning finns om man tecknar via dem. Länk till Aktieinvest.

Touchtech har valt sunda kvoter när det kommer till hur man avser att använda emissionspengarna som kommer in via emissionen och  IPO:n: "25 procent beräknas gå till att förstärka sälj- och marknadsavdelning, deltagande på mässor samt omprofilering av varumärke inklusive hemsida. 25 procent beräknas gå till att etablera kunder utomlands (företrädesvis England). 30 procent beräknas gå till förstärkning av utvecklingsresurser för att kunna tillgodose kund- och branschspecifika anpassningar samt vidareutveckling av bolagets produkter. Resterande 20 procent uppskattas gå till övrig förstärkning av rörelsekapitalet under en period då bolaget ännu inte bär sina egna kostnader på kontinuerlig basis."

Vi väljer att teckna 1.000 aktier vardera via Avanza respektive Nordnet men då IPO:n är förhållandevis liten och då vi inte tecknar via Aktieinvest räknar vi faktiskt inte med att få någon tilldelning. I IPO-hetsens tidevarv är de 10 miljonerna snabbt tecknade, speciellt då det redan finns teckningsförbindelser på 5,2 miljoner kr.


2 kommentarer:

 1. Även om jag sa att jag inte skulle vara med på några fler IPO:er så tecknade även jag Touchtech (via Avanza). Tro dock att det blir svårt att få tilldelning så jag har inga större förhoppningar att få något. Aktien kommer säkert att gå upp en hel del när den börjar handlas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hoppade på IPO-tåget trots att du bestämt dig för att avstå. Vi får se om det blir tilldelning. IPO:er är som Trisslotter, plötsligt händer det. ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.