fredag 17 mars 2017

Vecka 11 - Bästa veckan!

Trots en vecka med stor nedgång i HM så platsar vecka 11 in som en av de bästa börsveckorna någonsin för oss.

Den finaste uppgången såg vi i tisdags när Videoburst stack i väg 161% under en och samma dag pga ett pressmeddelande om samarbete med Google. Denna rusning gav oss möjlighet att delvis hoppa ur med en riktigt fin vinst. Aktieflickvännen valde att sälja hela sitt innehav medan aktiepappa behöll 13 000 st aktier i bolaget. Från högsta nivån på 4,93 kr i tisdags har aktien backat ner till 2,50 kr. Vår försäljning skedde till priset 4,39 kr och även om vi inte träffade exakta toppen så får det anses som godkänt.

Så att kliva ur med stora delar av vårt satsade kapital var en riktigt bra strategi. Det kände vi på tisdagskvällen och firade ordentligt med god mat och bubbel. För er som är intresserade av Champagne kan vi rekommendera champagnen Pierre Gerbais, både prisvärt (261 kr på Systembolagets beställningssortiment) och riktigt gott!

Aktieflickvännen valde att köpa ytterligare aktier för sin vinst, det blev alltså ett gäng helt gratis aktier i HM. Det finns således en del likvida medel kvar, men än så länge oklart hur dessa skall placeras.

För Aktiepappas del återinvesterades vinsten i 50 HM. Köp har under veckan även gjorts i Seamless där det blev 2 000 aktier när de dippade ner till 5,60 kr. En liten liten vinst togs hem i Seamless på nivån 6,10 kr. Tele2 hade på ett par månader gett en uppgång på 19,1 % och det kändes rätt att ta hem vinsten där för att placera om de pengarna hos Resurs istället. Resurs är ett företag som har en ambition att hålla hög utdelning medan Tele2 har som ambition att sänka sin utdelning. Därav bytet.

Detta är även veckan då Axfood hade bolagsstämma och aktien handlas nu exklusive utdelning. En utdelning som sitter på kontot den 22 mars. I brist på tålamod så blev det köp av 100 nya Axfood redan i veckan. Priset blev 133,50 kr.

Veckans försäljningar:

 • 15 000 Videoburst
 • 1 000 Seamless distribution
 • 300 Tele2

Veckans köp:

 • 75 HM
 • 100 Axfood
 • 2000 Seamless
 • 200 Resurs HoldingMer om vår vecka:11 kommentarer:

 1. Riktigt schysst uppgång ni fick vara med om i Videoburst! Grattis! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja den dagen känns som once in a lifetime faktiskt. Speciellt när man sitter så pass tungt som vi gkorde. Hade 28 000 aktier.

   Radera
  2. Sånt man drömmer om att få vara med om! :-)

   Radera
 2. Riktigt kul att ni tog hem en fin vinst :) Snart blir det utdelning från Axfood och det ser man fram emot. H&M börjar kännas riktigt billig nu. Jag hoppas på en fortsatt dollarförsvagning. Det skulle sitta fint för oss som fortfarande tror på H&Ms framtid då det skulle påverka marginalerna positivt. Tror det är bra köpläge när tom Petrusko tvivlar på bolaget :) Vet själv att det sved när Handelsbanken gick ner till 92 kr. Även jag tvivlade på banken då. Men nu i efterhand var det som bäst att köpa när det sved som mest. Hade jag sålt av Handelsbanken då hade jag haft ånger idag. Får se vart H&M tar vägen. Själv är jag inte alls lika orolig som många andra här i bloggosfären. Ha en trevlig helg. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men exakt! När fet vänder kommer vi sitta där och vara glada i vårt rejäla innehav i HM. :)

   Trevlig helg till dig med Slimis!

   Radera
 3. Grattis! Riktigt bra gjort att få så bra resultat trots att både Axfood och H&M är ner. De och Serneke tynger för mig. Gjorde till sist faktiskt som dig och återinvesterade utdelningen på förhand i ytterligare åtta Axfoodaktier. 4,5 procent yield on cost är riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 'återinvestera utdelningen i förhand'. Jag gillar det uttrycket!!

   Radera
 4. Grattis till en fin uppgång i Videoburst! Håller mig fortfarande till ICA, även om jag börjat snegla på att också ta in Axfood i portföljen som ett komplement framöver. Håller mig något passiv dock tills vidare.
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag förstår dig. Ica är ett bra företag och hade det inte varit för att jag sitter tungt i Axfood så hade jag antagligen ägt en hel del aktier i Ica.

   Nu när Axfood tappat i samband med utdelningen och delar ut ca 4,5 % som Utlandsutdelaren skriver känns Axfood dock mer intressant för mig som utdelningsinvesterare.

   Radera
 5. Riktigt snygg vinst, grattis!

  Själv är jag inte lika frälst i HM och hittils glad att jag vågat sälja av lite även om det suttit långt inne. Borde kanske vågat sälja mer. Däremot börjar den komma ner på riktigt låga nivåer nu vilket gör det jobbigt, uppstuds känns ju rimligt om de lyckas styra upp bolaget ;).

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja jag förstår hur du tänker med HM och så här i efterhand kan vi bara konstatera att man borde sålt dem. HM lider av den dopade dollarn och när valutorna rättar till sig efter amerikanarna stödköp förra året kommer HM att visa fina siffror igen. Dollarn har redan börjat tappa och snart kommer det synas i HM...hoppas jag ;).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.