onsdag 28 februari 2018

Aktieflickvännens pensionsportfölj

För lite drygt nio månader sen såldes de där fonderna i SEB som under fyra år gav en sammanlagd avkastning på skrattretande 10,37%. I stället placerades pengarna i Avanza Zero, Kinnevik och Swedbank. Hur har det då gått?

Ja, som ni kan se på bilden har placeringen gått avsevärt bättre sista nio månaderna jämfört med avkastningen SEB fonderna gav under fyra år. Förutom en uppgång om 16,30% kommer det även trilla in utdelning från både Kinnevik och Swedbank under våren på 2,77% respektive 6,25% som kommer återinvesteras. Förutom kapitalet som satt i fonderna investeras det kontinuerligt i de olika bolagen varje månad, jag vill uppnå jämvikt mellan bolagen. Det kan även bli aktuellt framöver med ytterligare ett par bolag för att sprida riskerna. Men vad och vilka får jag lov att återkomma med. Vi vill även rekomendera er att läsa vår bloggkollega Kronan till miljonens inlägg i ämnet.


Har ni speciella pensionsportföljer eller kör ni allt i samma portfölj?

Läs också:
Aktier vs Fonder
Swedbank
Köpa aktier i investmentbolag


3 kommentarer:

 1. Jag gillar struktur och tycker det är fint att dela upp mitt sparande på olika ISK och skulle också gärna göra ett nytt dedikerat till just pensionssparande.

  Men, något pinsam fråga, får/kan man ens ha samma fond eller aktie på två olika konton hos tex Avanza? Eller finns det något anledning till att det skulle vara ofördelaktigt på något sätt? De fonder/aktier som skulle hamna på mitt "pensions-ISK" äger jag till stor del redan på andra konton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för input. Det är helt okej att ha samma innehav på flera olika konton hos Avanza. Det har jag så jag vet att det funkar! Dock blir det lite krångligt när man ska redovisa det här på bloggen då men det är kanske inget problem för dig? ;)

   Radera
  2. Vad fint, tack för svar! Då blir det ännu mer ordning och reda, jag har ju ingen blogg att tänka på :)
   /John

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.