lördag 14 januari 2017

Spara till barnen i 4 steg - film!
7 kommentarer:

 1. Jag räknar med att du blir filmproducent i framtiden Aktiepappa :) Att spara till sina barn är precis som du skriver otroligt viktigt. Det kan ge dom en bra start i vuxenlivet. Fick själv inget sparande men har valt att spara till mina barn. Det blir barnbidraget varje månad och det har blivit mest Avanza Zero för pengarna. Fond pengarna ska gå till körkort och förhoppningsvis något billigare boende. Sen har jag direkt investerat i 2 aktier än så länge. Aktierna är tänkta för att lära mina barn utdelningsinvestering i framtiden ;) Bara hoppas på att barnen får lite intresse för ekonomi när dom blir lite äldre. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet ;).

   Vilka aktier har du valt till barnen?

   Radera
  2. Var så lite ;) Köpte tidigare in Handelsbanken nu håller jag på att köpa in H&M. Ungefär 60 % av barnbidraget går till indexfond 40% enskilda aktier. Portföljen ska utökas med tiden :) Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej!
  Jag har KF tänkte att det blir bäst om jag/lilleman skulle få för sig att köpa utländska aktier en vacker dag.
  Tar tillfället och delar med mig av min lillemans portfölj.

  Avanza Zero
  spiltan investment bolag
  SPP USA
  SPP global
  Robur Asia index

  lika fördelning är tanken- dock sker balanseringen
  endast genom nyinsättningar

  Åsikter rörande denna portfölj och balanserings ide?

  Sedan har han en del Ahsell också (ca 20%) av portföljen. Tanken är att på sikt få honom intresserad av aktier eftersom vi passerar en Ahsell butik varje dag på väg till dagis, sedan har jag inget emot Ahsell som företag i sig heller.
  Ibland känner jag mig lite tveksam på att portföljen till så stor del ska bestå av detta företag, dock är det ju ett övergående problem eftersom nyinsättningar inte sker där (dock om Ahsell skulle rusa blir frågan än mer aktuell).
  För intresse effekten borde det ju räcka med några enstaka aktier, kommer ju ta ganska många år innan min krabat förstår detta med procent.

  Mvh JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att du satt ihop en fin portfölj åt den lille! Bra spridning på fonderna och låga fina avgifter på dem alla. Personligen skulle jag kanske valt att skippa Spiltanfonden och satt pengarna direkt i investmentbolag istället. Speciellt om man har lite koll på aktier.

   Sen är det som du skriver "intresse effekten" som är det viktigaste när det handlar om barn och aktier om du frågar mig. Om de får intresset så har man gett dem en bättre start än om man ger dem en stor påse pengar. Ica eller Willys/Axfood är en annan bra grej om man vill skapa intresse. Det är bara att välja den som ligger närmast och där man handlar mest. Och Cloetta! ;)

   Och jag tror som du att övervikten i Ahlsell kommer ordna till sig när du ökar på med fler akter framöver. Ahlsell är ett rätt så bra företag förresten. Bra valt och tack för dina fylliga kommentarer!

   Radera
 3. Själv kör jag enbart aktier åt barnen, vill ha bort samtliga avgifter, eftersom det påverkar mycket på så lång sikt. Sedan gör jag ju ett bättre jobb själv :) Jag har lagt allt i en enda kapitalfsk. När det blir dags så kommer de erhålla kapitalet baserat på ålderns andel. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvivlar inte på att du gör det bättre än banken! Och för alla med kunskap och intresse så rekommenderar jag också aktier. Om man står och tvekar och känner sig osäker på hur och om man ska spara till sina barn så rekommenderar jag dock ovanstående. Inlägget är skrivet lite mer till dem men du får såklart också läsa Investeraren ;).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.