måndag 15 augusti 2016

Skistar


Sedan mycket unga år har aktiepappan och hans båda söner haft ett intresse för skidåkning. Det har blivit vår grej att ett par gånger per säsong åka iväg på grabbresa till fjällen och åka skidor. Vi åker bara i backe, inte på platten. Efter att ha lärt upp båda grabbarna och de var 5 och 7 år så att de klarar sig hjälpligt blev det lite tråkigt i backen. Det gick ju så sakta så aktiepappan dammade av sin gamla snowboard, om man ändå skall åka sakta kan man ju i alla fall köra lite snowboard var tanken. Det tog cirka en minut innan de små också ville åka snowboard så där började allt om med två barn som skulle lära sig åka bräda…

När det kommer till Skistar så hade de för ett gäng år sedan alltid gratis liftkort den dag runt Lucia då de höll årsstämma i Lindvallen. Detta kändes som ett gyllene tillfälle att lära barnen hur det fungerar på årsstämma. När lilleman vid 9 års ålder blivit aktieägare i Skistar var det dags att anmäla sig till årsstämman. Detta var lättare sagt än gjort för hans förmyndare (både mamma och pappa) måste formellt godkänna att han som aktieägare ger fullmakt åt sin pappa att föra hans talan vid stämman. Detta krävdes dessutom för att aktiepappan ens skulle kunna få komma in i lokalen. Vid kontroll och anmälan visade det sig att de ändrat så nu hade de ett erbjudande med övernattning och liftkort i anslutning till stämman istället för gratis liftkort. Detta skulle innebära övernattning i någon form av gemensamt rum med 5 andra. Här kan Skistar förbättra sig.

Efter ett antal mail och skickad fullmakt skulle i alla fall allt vara klart och på Lucia 2014 var det dags för den lilles första stämma. Efter incheckning fick han årsredovisning och lite andra papper. Sen bjöds det på lussekatter och godis. Extremt uppskattat!

Snart intas podiet av Erik Paulsson som är storägare och ordförande i Skistar och 9-åringen sitter och följer med och bläddrar i sina papper för att se vad VD Mats Årjes, Erik Paulsson mfl talar om från podiet. Aktiepappan var såklart stolt som en tupp!

Så här i efterhand har jag insett att det var extremt taktiskt rätt att välja en stämma där Erik Paulsson sitter ordförande. Erik skapar en affärsmässig och seriös men ändå lite lättsam och snarast familjär stämning på sina stämmor vilket uppskattas. Bra jobbat Erik!

Efter avslutad stämma talade vi såklart lite aktier och aktiepappan berättade lite om vilka andra bolag familjen Paulsson driver och har drivit samt varifrån deras pengar kommer och hur de startat Skistar mm. Och vi hann nog inte ens komma ut till backen och leta upp våra vänner, som åkt skidor under tiden vi skött våra aktieägarplikter, förrän den lille aktieklipparen ville köpa aktier i Peab.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.