Sidor

söndag 13 augusti 2017

Veckan som gått - ljusglimtar trots börsmörker

Veckan som snart avslutas har inte varit någon rolig vecka att vara aktieägare i. Inte på svenska  
börsen i alla fall. Men trots att stora portföljen med de långsiktiga innehaven har tappat en hel del har faktiskt några av de små innehaven rusat riktigt fin. Jag tror sällan jag haft en så här bra vecka om man ser till de kortsiktiga småaffärerna. Följande har hänt:


MåndagOmnicar hittas i en bortglömd portfölj på Nordnet och säljs med fina 208 % vinst.

Tisdag - och det är dags för Seamless Distribution att lämna portföljen efter att de gått upp med 43 % på en och samma dag.

Onsdag – Något av en mellandag då inget stort händer alls.

Torsdag - Den gamla kvarglömda IPO:n som höll på att bli katastrof; Three gates säljs av och kommer sannolikt aldrig att återvända till portföljen. Detta efter att de gått upp med 10 % på en och samma dag på en i övrigt sur börs. Uppgången slutade på 37 % vilket får anses som mer än godkänt. Torsdagen är också dagen då Seamless drar söderut med ett tapp på 17 % efter kvartalsrapportering som visar minskade omsättning och ökad förlust.

Fredag – tråkig fredag och den enda som händer är att de stora innehaven tappar ytterligare några kronor.

Eftersom de långsiktiga innehavaen har gått lite upp och lite ner innebär inte veckan några större förändringar på varken innehavets värde eller framtida utdelningar men det är alltid roligt när de lottsedelsaktier man köpt ger vinst. Och sammantaget sitter det nu 40.000 friska riksdaler och väntar på att investeras när tillfälle ges. Kanske Ratos eller Rottneros i brist på roliga IPO:er.

Någon av er som läser som lyckats pricka in några roliga raketer i veckan?



Mer om veckans inlägg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.