Sidor

tisdag 14 mars 2017

110 % uppgång idag!


2016 var ett år som kännetecknades av många börsintroduktioner. 

Aktiepappa deltog i ganska många av dem  och en av dem var Videoburst. Videoburst är ett företag som tillhandahåller möjligheten för företag att göra egna videos. Vi har tidigare skrivit om dem och vi är både aktieägare och kunder till Videoburst. De senaste månaderna har just den första delen; aktieägandet, mest varit en plåga då aktien som noterades på 2 kr per aktien har vandrat mellan 1,30 och 1,60 kr med undantag från en topp på 3,24 i september 2016. 

Både jag och Aktieflickvännen har köpt aktier i Videoburst och snittat ner oss några gånger och med ett innehav om totalt 28 000 aktier så kommer självklart dagens nyhet om ett samarbete med Google som en skänk från ovan. Det är inte varje dag man har en enskild aktie som går upp 110 % på en och samma dag.
Läs gärna mer om Videoburst:

22 kommentarer:

 1. Grattis till fullträffen!
  Hur går du tillväga när något sådant här inträffar? Säljer rubbet direkt? Säljer i omgångar?

  /Michael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag blev ärligt talat riktigt förvånad själv men det gör mig inte mindre glad :D.

   Jag sålde faktiskt av 12 000 aktier för att ta hem lite vinst och det innebär att sammantaget är resterande innehav i princip ren vinst. Hade företaget haft en lite mer stabil historia skulle jag sannolikt behållit hela innehavet men nu tycker jag att det finns en del kvar att bevisa för Videoburst när det kommer till börsen. Produktmässigt är de klockrena!

   Radera
 2. Känner inte till bolaget, grattis till uppgången. Smart också att ta hem din inköpskostnad (om jag förstod kommentaren ovan rätt). Jag har haft funderingar på när jag ska sälja vissa bolag (ej de som jag har för utdelningens skull) och det lutar åt det som du skrev till mig på Twitter: inte sälja de bra bolagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer att jag tog hem min inköpskostnad. Det är inte säkert att det är bra att sälja på det sättet men jag tycker att det känns bra att göra så med förhoppningsbolag av den här sorten. Jag gjorde samma sak med AdderaCare som jag fick tilldelning på i vintras. De stack upp med 100 % och då sålde jag hälften och sitter kvar med en liten investering som är ren vinst. Och precis som jag skrivit på Twitter; jag säljer inte de "bra" bolagen som Axfood, Resurs, Svolder, HM mfl.

   Läs gärna lite om Videoburst i länkarna i inlägget. Jag tror som sagt på deras affärsidé men de har lite mer att bevisa på börsen. Samarbetet med Google är en bra måttstock på deras produkt i alla fall.

   Radera
 3. Grattis till en lyckad investering. 🍾😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja idag är bästa börsdagen på länge. Tror det får bli lite bubbel som du föreslår ikväll faktiskt! Tack igen och tack John Goliats mfl på Videoburst!

   Radera
 4. Det står ju bara att Google kommer att stötta Videoburst, inget om en egentlig affärsdeal i nuläget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det må så vara men det är av underordnad betydelse idag då kursen går upp 169 % ;).

   Skämt åsido så har du givetvis rätt i att mycket är fortfarande höljt i dunkel men efter att ha haft några tunga månader i aktien så tar jag alla möjligheter att fira. vi får se vad samarbetet utmynnar i i framtiden.

   Radera
 5. Grattis till en fin vinst :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Här firas det stort ihop med flickvännen. :)

   Radera
 6. Gratulerar till en bra investering!
  Mvh
  Bearfighter Investment

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danke! Ibland ska man ja lite tur med :).

   Radera
 7. 2016 var verkligen ett år för IPO:er må jag säga. Kändes nästan som att stå på förlorarsidan när man inte tecknade. Har aldrig tecknat en sådan.

  Grattis för övrigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du ska testa nån UPP som tenderar att bli övertecknad. Här du läst vårt inlägg om IPO:er?

   http://aktiepappa.blogspot.se/2016/08/nyintroduktioner-2016-varen-2016.html?m=0

   Radera
 8. Grattis! Tror att man ska vara långsiktig i IPO:s - de kan påverkas jättemycket av en enskild nyhet och kommer allt annat lika ofta gå nedåt den första tiden eftersom de ofta inte går med vinst under tidiga åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja ibland är det bra att vara långsiktig. :)

   Radera
 9. Grattis, men vad hade du för värdering på dem apriori? Avkastningen är ju i stil med vad man kan dra in på en tradingdepå, men på ett år, om man vet vad man håller på med. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under tiden har vi faktiskt gjort en del korta affärer i Videoburst också så nettot är faktiskt riktigt fint. Speciellt efter dagens uppgång (som kom av sig en aning på slutet men då hade vi redan sålt 15 000 aktier till 4.39 så det gör inget).

   Vi behåller 13 000 och då är det ren vinst.

   Radera
 10. Stort grattis! Något sådant har jag aldrig själv fått uppleva, kankse för att jag mest håller mig till "tråkiga" utdelningsaktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag o kap vanligtvis men ibland måste man våga chansa öite. Det här är som en trisskort som ger 60 000 i vinst!

   Radera
 11. Vilket härligt inlägg att läsa. Tycker det är förnuftigt att ta hem vinst på sådana här rusningar. Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja vi tog hem en del vinst men behöll faktiskt en del aktier också. Ska bli intressant att se hur Videoburst utvecklas.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.